Olvassunk Krúdyt!

Krúdy Gyula születésének 137. évfordulóján a Korona Szállóban művei felolvasásával emlékeztek az íróra. Az Olvassunk Krúdyt! elnevezésű rendezvényen Halkóné dr. Rudolf Éva, a közgyűlés Köznevelési, Kulturális és Sport Bizottságának elnöke mondott köszöntőt.

 

HANGOSKÖNYV KÉSZÜLT KRÚDY MŰVEIBŐL

 

A felolvasódélutánt a Nyíregyházi Városvédő Egyesület szervezte. Az eseményről hangfelvétel készült, a megemlékezés jótékony célt is szolgált.

– Ma van Krúdy Gyula születésnapja. Amikor ezt a rendezvényt megszerveztük, arra gondoltunk, hogy az író születésének évfordulóján is emlékezzünk Krúdyra – mondta Cservenyák Katalin, a Nyíregyházi Városvédő Egyesület elnöke. – Másrészt úgy gondoltuk, hogy egy olyan programot szervezünk, amely egyben jótékony célt is szolgál. A rendezvényről hangfelvétel készül, melyből a Vakok és Gyengénlátók Megyei Szervezete hangoskönyvet készít. Remélem, hogy az egyesület tagjai már karácsonyi ajándékként megkaphatják.


KÖZISMERT SZEMÉLYISÉGEK IS ADTÁK A HANGJUKAT

 

A Nyíregyházi Városvédő Egyesület felhívására nyíregyházi írók, újságírók, színművészek és irodalomkedvelő városlakók vállalkoztak arra, hogy Krúdy egy-egy elbeszélését, regényrészletét megismertetik a közönséggel, és hangjukat adják ahhoz, hogy a látássérültek számára hangoskönyv készüljön. A Vakok és Gyengénlátók Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Egyesülete örömmel fogadta az ajándékot.

– Ez a látássérültek számára azért hasznos, mert különböző olvasási szokásaink vannak – mondta Nemes-Nagy Tünde, a Vakok és Gyengénlátók Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Egyesülete elnöke. – Braille-írással olvasunk, számítógép segítségével elektronikus könyveket, de a legtöbben hangoskönyvek formájában tudunk olvasnivalóhoz jutni.

A felolvasódélután hanganyagából összeállított hangoskönyv elkészítését a nyíregyházi önkormányzat támogatja.

F. A.