Olvasópróba a színházban

A világ egyik sokat játszott, igen népszerű musicaljének Joe DiPietro és Jimmy Roberts alapművében két férfi és két nő bolyong a párkeresés útvesztőjében. Szerelemre vágynak, de félnek a kötődéstől. A darabot a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színházban Olt Tamás viszi színre.

 

Régi téma, új köntösben

 

Az olvasópróbán elhangzott, Selmeczi Bea dramaturg segítségével próbálták az eredetihez képest új köntösbe öltöztetni a darabot annak érdekében, hogy minél több fiatalt hozzanak be a kőszínház falai közé. Megpróbáltunk valami olyan egységes szövetet adni a darabnak, amiben követhetővé válnak szálak, amiben nem negyven különböző emberről beszélünk, hanem négyről és amiben az ő saját történeteikké válnak. Ehhez kellett némi átcsoportosítás, egy kis furfang, de végül sikerült adnunk neki egy követhető keretet és egy olyan felépítmény létrehozni, ami önmagán belül is meglepetésekkel tud majd szolgálni. - emelte ki, a rendező, Olt Tamás.

 

Tánccal kifejezni

 

A darab koreográfusa Gulyás Anna a megvalósítás során kifejezetten figyelt arra, hogy a metakommunikáció és a tánc a lehető legtöbbet tegyenek hozzá a darab mondanivalójához. Igyekeznék egy olyan világot létrehozni, amiben absztrahálódik az egész történet. Egy kicsit úgy elemelni, megsegíteni abba az irányba, hogy az ember rá tudjon arra csodálkozni, hogy mennyire karikatúra a mi életünk. Ezt táncban megfogalmazni egy elég nagy kihívás és egy izgalmas feladat. - fogalmazott a koreográfus.

 

Humor és élő zene

 

Az Ájlávjú... de jó vagy, légy más! Olt Tamástól megszokott módon bővelkedik majd humorban és természetesen a zene is élő lesz. A musicalt decemberben láthatja a Móricz Zsigmond Színház közönsége.

Piszár Tünde