Olvasói levél - Igazi disznótoros volt

„Nekem is élmény volt a disznóvágásos rendezvény, hát még a fiamnak! Én még jól emlékszem a malacvisításra és a felnőttek tüsténkedésére azokon a hajnalokon, vidékről származom ugyanis, így volt annak idején részem disznótorban. Igaz, akkor csak a farkát fogtam meg, azt is inkább, mikor már feküdt...

De hiába meséltem eddig erről a fiamnak, mást ezt élőben látni. Bár nem hajnalban értünk ki, így a vágásról lemaradtunk, de a feldolgozásról és a kóstolásról nem. Sok helyen megfigyelhettük, hogyan készül a kolbász, a hurka, és hogy az nem a semmiből kerül az áruházak hűtőibe, hanem összehangolt kezek munkája által.

Mindenhol nagyon kedvesen fogadtak és kínáltak, a kóstolójegy ára is korrekt volt, a látvány mellett pedig plusz élmény volt a fiamnak a játszópark, méltó volt a múzeumfaluhoz. Nekem tetszettek a színpadi programok is, de talán pár padot le lehetne oda rakni, ha valaki tovább időzne. A napos idővel szerencsénk volt, az pedig jó újítás, hogy ingyenes buszokkal is ki lehetett menni Sóstóra, sokan is voltak rajta. Így legalább én is megkóstolhattam a toroskáposzta mellett a fogópálinkát is...”