Oltási csúcs a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak oltópontjain
Fotó: Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház

A múlt héten minden idők legtöbb oltását adhattuk be oltópontjainkon, egy hét alatt több mint húszezer vakcina beadásával országosan is az élmezőnyben szerepelünk – összegezte az elmúlt hét oltási adatait hivatalos közösségi oldalán a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház.

– Csak a pénteki napon közel 12 000 adag vakcinát oltottak el munkatársaink, ebből több mint ötezret a Jósa András Oktatókórházban. Az eddigi csúcs 4900 volt az SZSZBMK tagkórházainak oltópontjain. A múlt hét pénteki kampányoltásban, reggel 7 órától egészen este tíz óráig folyamatosan oltottuk a lakosságot. Minden telephelyünk többszörösen túlszárnyalta az eddigi saját rekordját. Hihetetlen erőfeszítések árán mindenki maximális teljesítményével segítette az oltás lebonyolítását. Hálás köszönet munkatársainknak a helytállásért, a lakosságnak pedig szívből köszönjük a fegyelmezettségét és türelmét! Ezen a héten várhatóan, első és második oltásból, több mint 7300 vakcinát vehetnek fel tagkórházainkban az oltásra várók (Szputnyik első és második, Vaxzevria és Sinopharm első, illetve Moderna és Pfizer második oltásokat) – osztotta meg az intézmény bejegyzésében.

A keddi napon újabb 2925 Pfizer-ampulla érkezett a Jósa András Oktatókórházba, amely 17 550 adag oltóanyagot biztosít az intézmény oltópontjain.

 

Forrás: Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház