Olimpikon, ifjúsági Európa-bajnok úszó igazolt a Nyíregyházi Sportcentrumhoz

Kétszeres olimpikon, Ifjúsági Európa-bajnok úszó csatlakozott a Nyíregyházi Sportcentrumhoz. Sztankovics Anna a csapat tagjaival együtt az úszó világkupára készül. A szakosztály versenyzői edzőtáborba is utaznak Törökországba. 

Sztankovics Anna eddig az egyik legnagyobb riválisa volt mellúszásban Szurovcsják Ivettnek. Mostantól egy klubban versenyezhetnek, a kétszeres Ifjúsági EB győztes, Ifjúsági olimpiai harmadik, kétszeres olimpikon Sztankovics Anna ugyanis Nyíregyházára igazolt. Az edzője, és egyben párja, Szollár Gergő a kosárlabda együttesnél kapott munkát, így merült fel, hogy vele együtt érkezik a szabolcsi megyeszékhelyre. 

- Gergőt megkeresték a nyíregyházi kosárlabda együttestől, és így merült fel, hogy vele tartanék én is. Egyeztettünk a Sportcentrum vezetésével, láttam, hogy milyen körülmények között dolgozhatnak itt az úszók, és örömmel jöttem Nyíregyházára - mondta Sztankovics Anna. 

Sztankovics Anna korábban Londonban és Rióban már rajthoz állt olimpián, a tokiói játékokra is megvolt a „B” szintje, de az utolsó pillanatban kiderült, hogy nem indulhat. A mellúszó barátnője a nyíregyházi Szurovcsják Ivett, akivel mostantól egy klub színeiben versenyezhetnek. Az úszó szakág 10 sportolója a hétvégén Törökországba utazik edzőtáborba, majd hazatérve a budapesti világkupán áll rajthoz négy versenyző. 

- Hétfőn érkezünk haza Belekből, és szerdán már utazunk a világkupára. Sztankovics Anna mellett Szurovcsják Ivett, Hatházi Dóra és Barna Bianka Dorottya képviseli majd a nyíregyházi színeket - mondta Urbin Tamás vezetőedző. 

A fő verseny a mieink számára a novemberi rövidpályás országos bajnokság lesz, jövőre pedig több nemzetközi viadalon is indulhatnak majd a sportolók.