Olimpiai és világbajnoki érmes Nyíregyházán!
Fotó: Gazdag Mihály

Újabb sztáratléta készül Nyíregyházán. Márton Anita olimpiai és világbajnoki érmes az Atlétikai Centrumban készül a kontinenstornára. A sportoló bízik abban, a hazai rendezésű VB-n is jól szerepel majd. 

Kis aprósággal kedveskedett Márton Anitának az NYSÜ Kft. és a Nyíregyházi Sportcentrum atlétikai szakágának vezetése. A fedettpályás világbajnok, szabadtéren ezüstérmes, olimpiai bronzérmes súlylökő a hétvégén ünnepelte születésnapját. A sportoló decemberben már edzőtáborozott a szabolcsi megyeszékhelyen, és most visszatért Nyíregyházára. 

- Nagyon szeretek itt lenni. Az Atlétikai Centrumban minden feltétel biztosított, remek körülmények között dolgozhatunk. Nem titok, mióta megszületett a kislányom, jobban szeretek idehaza készülni, mint esetleg más országba utazni. Most a fedettpályás EB-re készülök, ahol szeretnék jó eredményt elérni – mondta Márton Anita.

A súlylökő nyáron a hazai rendezésű világbajnokságon is szeretne még részt venni. A magyar atlétáknak most ez lesz az idei főverseny, ahol remélhetőleg több nyíregyházi sportolónak is szoríthatunk majd. Szikszai Róbert edzőjével, Kerekes Lászlóval a héten utazik edzőtáborba, Tóth Balázs viszont rajthoz áll szombaton az Atlétikai Centrumban rendezendő versenyen. A létesítmény nagyon népszerű a határon túli sportolók között is. 

- A hétvégi versenyre is jönnek Szlovéniából is, de román, cseh és szlovák atléták is rendszeresen készülnek nálunk. Telt ház van, ami érthető, mivel három csillagos szállodával is rendelkezünk, és a versenyzők speciális étkezési igényeit is teljesíteni tudjuk – mondta Hajnal Gusztáv, az NYSÜ Kft. ügyvezetője.

Két hét múlva szombaton újabb atlétikai verseny lesz Nyíregyházán, február 18-19-én pedig itt rendezik a fedettpályás országos bajnokságot.