Olimpiai és VB kvalifikáció a cél - Helebrandt Máté márciusban áll rajthoz először

Olimpiai és VB kvalifikáció a cél - Helebrandt Máté márciusban áll rajthoz először

VB és olimpiai kvalifikációs szint. Ezt szeretné már tavasszal teljesíteni Helebrandt Máté. A gyalogló felkészülését nehezíti a havazás, szerdán futópadon kellett tréningeznie, két hét múlva viszont Portugáliába utazik edzőtáborba. Az első verseny Dudincében lesz, márciusban.

- Nagyon fontos verseny lesz, mert még nincs meg a szintidőm a világbajnokságra, és ez egyben olimpiai kvalifikációs viadal is az 50 km-es távon, azaz egyszerre két legyet üthetnék. Ha sikerülne teljesíteni az időt, az év hátralévő idejében már nyugodtan készülhetnék – mondta Helebrandt Máté atléta.

Helebrandt Máté számára tavaly balszerencsésen sikerül az Európa-bajnokság. Egy eldobott vizes flakonra lépett rá, és komolyan megsérült. Nem csak a kontinensviadalt kellett feladnia, a gyógyulása miatt is heteket hagyott ki. Ma már teljesen rendben van, így optimistán várja a versenyszezont. A tokiói játékok már a harmadik olimpiája lenne a nyíregyházi gyaloglónak, korábban Londonban és Rióban is részt vett az ötkarikás játékokon. A világbajnokságot idén ősszel Katarban rendezik.

Dankó László