Olimpiai bajnok akarok lenni!
Hatházi Dóra és Cserfalvi Olaf is sikeres szezonon van túl. A két fiatal úszó célja ugyanaz: az olimpia.

Folyamatosan érkeztek a jó hírek az elmúlt hónapokban a nyíregyházi úszókról. Bajnoki címek, országos csúcsok, válogatottság. Kőhalmi Richárd, a Nyíregyházi Sportcentrum utánpótlás igazgatója és Gyula Sándor úszóedző nem is titkolta elégedettségét. 

– Szentpéterváron voltunk edzőtáborban, ahol Hatházi Dóra jobb időt úszott az orosz korosztályos csúcsnál. Mindenki a csodájára járt. Aztán idehaza több számban is megdöntötte az országos rekordot 25 méteres és 50 méteres medencében is. Nagyon nagy tehetség, nemcsak ő, hanem Cserfalvi Olaf is. További négy társukkal együtt tagjai a „Jövő bajnokai programnak”, azaz a szövetség is segíti a felkészülésüket – mondta Gyula Sándor. 

A 12 éves Hatházi Dóra már most teljesítette azt a szintet, mellyel indulhatott volna az Európai Ifjúsági Bajnokságon, de kora alapján még nem nevezhették. A fiatal úszó alaposan megdolgozik a sikerekért. 

– Reggel 5 óra után kelek, majd edzésre megyek. Innen iskola délutánig, elkészítem a házi feladatokat, majd délután újabb edzés. Este pedig alvás. Másra nem sok időm van, de szeretek úszni, és szeretnék ott lenni pár év múlva az olimpián – mondta Hatházi Dóra. 

A szakemberek szerint olyan tehetséges, mint egykoron Kovács Rita, Csabai Judit vagy Szabó Tünde volt, így minden esélye megvan arra, hogy elérje célját. Csakúgy, mint Cserfalvi Olaf. A 11 éves úszó ennél is komolyabb terveket fogalmazott meg. 

– Szeretnék egyszer majd olimpiai bajnok lenni. Sokat edzünk, és a bajnokság jól sikerült idén, így remélem, a következő versenyeken is eredményes leszek – mondta Olaf. Ő öt bajnoki címet szerzett, és korosztálya legjobbja. Jelenleg hat nyíregyházi úszó tagja a „Jövő bajnokai programnak”, de rövidesen tízre bővülhet a létszám.

Dankó László