Olimpia és EB - sűrű lesz a program az atléták számára

Készülnek a következő idényre a nyíregyházi atléták. A sportolók számára fontos időszak jön, mivel jövőre Párizsban rendezik az olimpiát, ahová többen is szeretnének kijutni, de nyáron lesz az Európa-bajnokság is. 

Sporttörténelmet írt a Nyíregyházi Sportcentrum azzal, hogy nyáron öt atlétája lehetett ott a budapesti világbajnokságon. Ezzel a vidéki egyesületek közül a szabolcsi megyeszékhely adta a VB-re a legtöbb sportolót. 2024. olimpiai év, Helebrandt Máté pedig szeretne ott lenni a negyedik olimpiáján. 

- Fantasztikus dolog ott lenni az olimpián, a világ legjobbjai között. Természetesen szeretnék Párizsban is rajthoz állni, előtte viszont EB, magyar bajnokság és egy államvizsga is vár rám. Mozgalmas időszak következik számomra - mondta Helebrandt Máté atléta. 

A gyalogló most edzőtáborba utazik Portugáliába, és ott készül majd a szezonra. Bakosi Péter magasugró már Stuttgartban edz, Kerekes Dóra diszkoszvető pedig Ciprusra repül, ahol válogatott sportolókkal készülhet együtt.  

- Nagyon szeretek velük együtt dolgozni, a szombathelyi csapattal együtt utazom, és ideális körülmények között készülhetünk. Mi szabadtéren tudunk edzeni, ezért is fontos számunkra egy-egy ilyen edzőtábor – tette hozzá Kerekes Dóra diszkoszvető.

A Nyíregyházi Sportcentrum igyekszik mindenben segíteni a sportolók felkészülését, többek között az edzőtáborok finanszírozásával. 

- Mindenben támogatjuk az atlétáinkat, hogy jó eredményeket érjenek el, és ismét nemzetközi versenyeken szerepeljenek jól. Bár a kvalifikációs szinteket nagyon magasan határozták meg, bízunk abban, hogy többen is ott lesznek az EB-n, vagy az olimpián – mondta Kőhalmi Richárd, a Nyíregyházi Sportcentrum ügyvezetője. 

A szakág vezetése is jó eredményeket vár. Számos nemzetközi versenyen indulhatnak az atléták. 

- 2024 nagyon fontos év lesz számunkra, és szeretnénk megismételni, sőt túlszárnyalni a tavalyi eredményeket. 3-4 atlétáknak is reális esélye van arra, hogy ott legyen a kontinenstornán, vagy Párizsban az olimpián. Nehezíti a helyzetet, hogy az EB az olimpia előtt van, így ott már nem lehet pontokat szerezni az ötkarikás játékokra – mondta Vas László szakágvezető. 

A tervek szerint a jövő év elején ismét az Atlétikai Centrum ad majd otthont a fedettpályás bajnokságnak, de lesz korosztályos OB és nemzetközi Bronz verseny is.