Október 16. - Élelmezési világnap

Akkor a Föld lakói közül közel egy milliárdan nem jutottak megfelelő mennyeiségű és minőségű táplálékhoz. Azóta a népesség csak nőtt, egy még több lett az alultáplált, az éhező. A kormányok hol együttesen, hol pedig önállóan intézkedtek annak érdekében, hogy felszámolják a nehéz körülmények között élők helyzetét.

Nyíregyházán kiemelt figyelmet fordít a városvezetés arra, hogy a nehéz sorsú gyerekek az év minden napján meleg ételhez jussanak.
Az elmúlt nyáron 10 helyszínen 1900 általános iskolás gyermek nyári étkezéséről gondoskodott Nyíregyháza. A város az Emberi Erőforrások Minisztériuma által kiírt pályázaton nyert 28 millió forintot arra, hogy a nyári szünet ideje alatt a rászoruló gyermekek étkezését finanszírozza.

A Gyermekvédelmi Programban részt vevő gyerekek nyári étkezéséről, valamint a hátrányos helyzetű tanulókról minden nagyobb iskolai szünetben gondoskodik a város vezetése.

[REKLAM]

Tóth Imre önkormányzati képviselő, nyáron arról számolt be, a rászorulók részére az egész nyári szünetben biztosítottak ételt, hiszen nem mindenki tudja a napi egyszeri meleg ennivalót biztosítani gyermeke számára. Ezért tartotta fontosnak Nyíregyháza Város vezetése, hogy ez a kezdeményezés megvalósuljon.

Ez a lehetőség sok családnak nyújtott segítséget.

A rászoruló általános iskolások ezen a nyáron Nyíregyháza 10 pontján vehették át meleg ebédjüket munkanapokon egészen a nyári szünidő utolsó napjáig.

(Fotó: internet)