Oktatási intézmények képviselőivel találkoztak Nyíregyházán

A Nyíregyházi Katasztrófavédelmi Kirendeltség a megyében a legtöbb, több mint húsz középiskolával kötött közösségi szolgálat teljesítésére együttműködési megállapodást.

– Tavaly húsz oktatási intézményből 710 gyerek foglalkoztatása történt meg Nyíregyházán – ismertette a számadatokat a tanévnyitó értekezleten a kirendeltség iparbiztonsági főfelügyelője, aki értékelte az elmúlt tanévet és a tapasztalatokat közösen átbeszélték a résztvevőkkel. Kis-Szabó Ferenc tűzoltó ezredes az idei tanévre vonatkozó tudnivalókról szólt, így a szolgálat teljesítésére vonatkozó tevékenységi körökről és az órarendben ütemezett elosztásáról beszélt, valamint kiemelte, hogy a nagy létszám ellenére óránként harminc hallgatónak tudnak foglalkozást biztosítani. – Ezért több önkormányzati tűzoltóság is segítséget nyújt a gyakorlati foglalkozások lebonyolításában – tette hozzá az ezredes, így Újfehértót és Tiszavasvárit, az önkéntesek kapcsán pedig Nagykállót és Demecsert emelte ki a szerdai tájékoztatón.

[REKLAM]

A kirendeltség polgári védelmi felügyelője pedig már a tervezett gyakorlatokról és versenyek szervezéséről beszélt. Gerebenics Károly tűzoltó alezredes elmondta: idén is több alkalommal számítanak a közösségi szolgálatos diákokra, egyebek mellett az ifjúsági versenyeken. Egyben megköszönte az elmúlt évben a versenyek szervezésében nyújtott segítségüket a diákoknak, valamint az együttműködést az oktatási intézményeknek.