Ökölvívás a lehetőségek hazájában

A Nyíregyházi Box Club néhány tagja lehetőséget kapott, hogy kiutazzon, bunyózzon, és tanuljon a lehetőségek hazájában, az Amerikai Egyesült Államokban, azon belül Miamiban. Molnár Bence (edző), Dankó Szabolcs (67kg), és Bíró Benjámin (92+kg) repülhetett Floridába. A felkészítést a Nyíregyházi Box Club edzői végezték: Molnár Bence, és Vitál Dominika.  Miami homokos tengerpartján reggeli futások, erősítések vártak a bokszolókra, majd különböző clubokban kubai és spanyol versenyzőkkel edzhettek és kesztyűzhettek. Egyik edzőpartnere az  amatőrként 150 mérkőzéssel rendelkező, de már profiként veretlen Ermes Orta Jr. volt.

Kint tartózkodásuk alatt váratlan lehetőségként érkezett egy helyi amatőr verseny, ám Dankó Szabolcs ellenfelei sorban visszaléptek, látva a magyar ökölvívó bemelegítését, iskolázását. Később az ökölvívó termekben viszont több sparring mérkőzésre is sor került. A kinti edzéseket nagyban megnehezítette a helyi időjárás, páratartalom, amihez a Közép-Európai versenyzők nincsenek hozzászokva.

A Nyíregyházi Box Club tagjai rengeteget tanultak kint, edzés, technika, regenerálódás, terén, technikailag nagyon sokat fejlődtek. A tréningek kiválóan alkalmasak voltak arra, hogy Dankó Szabolcs felkészülhessen az Egerben, 2023.06.05-10. között megrendezésre kerülő 72. Nemzetközi Bornemissza Gergely Emlékversenyre. A Miamiban dolgozó ökölvívók, edzők, clubok nagyon barátságosan és segítőkészen fogadták a Nyíregyházi Box Club tagjait, a  következő tanulási helyszín pedig a tervek szerint Thaiföld lesz. A kiutazásban nagy segítséget nyújtott: Nagy Dániel (Nyíregyháza Simai úti lemezkereskedés) és Dankó Gyula. 
A 72. Nemzetközi Bornemissza Gergely Emlékverseny előtt azonban hatalmas megtiszteltetés, és elismerés érte a Nyíregyházi Box Clubbot. Ugyanis a Club rendezi 30 év után a Junior és Ifjúsági Magyar Bajnokságot szeptember 21-24.között Nyííregyházán, a Continental Arénában. A rendezvény fővédnöke Dr. Szabó Tünde. 

Szerző:Boronkay Zoltán