NYVSC-s tájfutók sikerei
A májusi diákolimpiai döntő után a nyári versenyek kerültek előtérbe.

Június 12-én Abádszalókon a strand környékén rendeztek két rövidtávú versenyt. A legkisebbek is önállóan futották a pályájukat, mindannyian hibapont nélkül.

A jobb eredmények:

N12D: 1. Balku Lilla, 2. Sztojka Zoé, 3. Veress Anna
N12C: 4. Lakatos Róza
N14B: 4. Tóth Nóra, 8. Bagoly Luca
N18B: 4. Balku Nóra
F12C: 2. Turcsán Máté
F14B: 2. Sztojka Milán, 7. Tóth László
F16B: 4. Molnár Patrik
F15-18C : 3. Csire Kristóf

Június utolsó szombatján rendezték – ezúttal a szlovákiai Besztercebánya közelében – a középtávú országos bajnokságot. A technikailag igen nehéz terepen Sztojka Milán két kisebb hibával is megszerezte az 5. helyezést, bizonyítva, hogy ott van a kategória legjobbjai között. Tóth Nóra a lányok mezőnyében egy nagyobb hiba miatt a 17. helyen végzett, figyelmesebb tájékozódással a 10. hely is elérhető lett volna.

Június végén Sztojka Milán Lengyelországban versenyzett, az Ifjúsági Európa Bajnokság kísérő versenyén. A három napos verseny 2 napja az EB versenyterepe volt, hasonlóan technikás pályákkal. Milán az első napi hibát a következő napokon korrigálta és a 3 napi összetett eredmény alapján a 3. helyet szerezte meg a nemzetközi mezőnyben.

Jól szerepeltek az ifi EB magyar indulói is, a serdülő lány váltó 1., a serdülő fiú váltó az 5., az ifi lány váltó a 4. helyet szerezte meg. Az utolsó napi rövidtávú versenyen Gárdonyi Csilla 2., Sárközi Zsófia a 4. helyet szerezte meg. A magyar válogatott a pontversenyben az előkelő 3. helyen végzett!
Július közepén egy újabb lengyelországi versenyen az F14 kategóriában Sztojka Milán – mindhárom napot megnyerve – győzött, ifj. Tóth László a 9. helyet szerezte meg. Tóth Nóra az N14 kategóriában, Tóth Johanna nyílt kategóriában végzett a 7. helyen.

[REKLAM]

Július végén az év legnagyobb versenyére, az öt napos nemzetközi Hungária Kupára utazott a csapat. A 24 gyerek mellett a szülők egy része is indult a versenyen. Az idén a helyszín a Bükk hegység és Lillafüred volt. A versennyel párhuzamosan zajlott az Egyetemi Tájékozódási Futó Világbajnokság, négy versenynap a világbajnokság terepén zajlott. A versenyzés mellett szurkolhattunk a válogatott versenyzők sikereiért.

A legkisebbek ebben az évben már mindannyian önállóan versenyeztek, és valamennyien sikeresen teljesítették a pályájukat. A három fiúval és az öt lánnyal az NYVSC indította a legtöbb gyereket a 10 évesek kategóriájában. A nagyobbak között már a komolyabb tájékozódást kívánó kategóriákban is indultak versenyzőink, a technikás pályákon becsúsztak kisebb-nagyobb hibák, de a többség minden versenynapot hibapont nélkül teljesített. A többnapos versenyeken már hagyomány, hogy a kategóriák napi győztesei sárga pólót nyernek. A szakosztály két tagja az idén három pólót tudott nyerni: Balku Nóra a 2. napi, míg Sztojka Milán a 2. és a 4. napi versenyt nyerte meg kategóriájában. Ebben az évben is sikerült dobogós helyezéseket elérni, a tavalyi három után az idén 5 dobogós helyezést értek el a szakosztály versenyzői.

Az összetett eredmények:

F10 D kategória : 8. Tóth Álmos ( Papp Áron és Papp Samu csak két napon indult)
F12 C kategória : 6. Lakatos Mátyás, 9. Turcsán Máté
F14 B kategória: 2. Sztojka Milán, 13. Balku Levente
F14 C kategória: 9. Orosz Pál
F15-18 C: 2. Szulics Máté, 9. Teng Márk, 10. Csire Kristóf
F16 B kategória: 18. Molnár Patrik, 26. Bagoly Ferenc
N10 D kategória: 2. Lakatos Róza, 3. Balku Lilla, 5. Sztojka Zoé, 6. Orosz Panna, 8. Veress Anna
N14 B: 13. Tóth Nóra, 18. Bagoly Luca
N15-18 C: 3. Balku Nóra, 8. Tóth Johanna

A napi versenyek mellett jutott idő a környék látnivalóinak megismerésére is: a csapat a lillafüredi cseppkőbarlangot és a diósgyőri várat nézte meg, de nem maradt ki a miskolctapolcai fürdőzés sem.

A Hungária Kupa végeztével is folytatódnak az edzések, a cél a minél jobb felkészülés az őszi versenyekre. A szeptemberi rövidtávú országos bajnokságig a sprint edzések kerülnek előtérbe, utána pedig ismét visszatérnek az erdei futások.