Nyuszi futás – várják a családokat
A hétvégén ismét megrendezik Nyíregyházán a Nyuszi futást. Szombaton délelőtt a Városi Stadionba várják a mozogni vágyókat.

A 23. alkalommal rendezik meg a hétvégén a Nyuszi futást. Szombaton 10 órától a Városi Stadionba várják a családokat, ahol több kategóriában versenyezhetnek az indulók. Az ovisokra 300, az alsó tagozatos iskolásokra 400, a felsősökre 600 méter vár. Lesz családi futás is, ahol egy kört kell teljesíteni. Ezúttal is számos kiegészítő programmal várja a szervező Nyíregyházi Sportcentrum a résztvevőket.

– Az elmúlt években mindig sikeres volt mind a Mikulás, mind a Nyuszi futás. Abban bízunk, most is sokan kilátogatnak majd a Városi Stadionba, és jól érzik magukat. A tapasztalat azt mutatja, hogy igazi családi program lett a Nyuszi futás, és húsvét előtt jólesik a város lakóinak egy kis mozgás – mondta Kósa Árpád, a Nyíregyházi Sportcentrum ügyvezetője.

A Nyuszi futáson ismét lesz számos gyerekprogram is. Így arcfestés, lufihajtogatás és nyuszisimogató is várja a kicsiket. Bemelegítésként közösen zumbázhatnak, célba érés után pedig mindenki tombolát kap, mellyel értékes ajándékokat nyerhet.

D. L.