Nyuszi Futás – Közel 3000 embert mozgatott meg a rendezvény
Fotó: Kohut Árpád

Közel 3000 embert mozgatott meg idén is a Nyuszi Futás, melyet már 31. alkalommal szerveztek meg. Az Atlétikai Centrum rekortánján óvodások, iskolások és családok futottak együtt a napsütésben, minden résztvevő éremmel távozott. A jó hangulatról a cukorágyú, a tapsi expressz, az ugrálóvár és mesefigurák gondoskodtak.

Már 10 óra előtt nagy sor állt a regisztrációs standoknál az Atlétikai Centrum külső területén, a 31. Nyuszi Futáson. A gyerekek izgatottan várták, hogy elkezdődjön az esemény, mely dr. Kovács Ferenc polgármester köszöntőjével kezdődött, aki kiemelte, a Nyuszi Futás egyik évben sem hiányozhat a nyíregyházi programnaptárból. Ezt követően megérkeztek a mesefigurák, akik megtartották a zenés bemelegítőt. A szervezők igyekeznek minden évben színesíteni a programot.

„A 31. Nyuszi Futásra készülünk és továbbra is nagy siker ez a város életében. Én azt gondolom, hogy 31 év magáért beszél, láthatóan az idő is velünk van. Rengetegen ott állnak már a regisztrációs strandoknál nagy örömünkre és én bízom benne, hogy 1000-nél több résztvevője lesz a mai rendezvénynek” – nyilatkozta az esemény előtt Kőhalmi Richárd, a Nyíregyházi Sportcentrum ügyvezetője, aki még interjúnk készítésekor nem tudta, hogy a résztvevők száma felülmúlta várakozásaikat, hiszen közel 3000-en jelentek meg a rendezvényen.

A 400 méteres távot 4 futamban teljesítették a résztvevők, elsőként az óvodások, majd az alsósok, a felsősök, végül pedig a családok futottak együtt. A Nyuszi Futás egy a sok program közül Nyíregyházán, melynek fókuszában a sport áll, az egészségmegőrzés jegyében.

„Különösen a gyerekeknél fontos ez. Sokat olvashatunk arról, hogy milyen problémákkal küzdenek a mai gyerekek, ezeknek egy jó része a mozgással, sportolással megelőzhető és még javítható is. Ezért szervezünk ennyi sportos programot, nagyon örülök, hogy ezekre mindig ennyi érdeklődő van” – mondta el dr. Kovács Ferenc polgármester.

A 31. Nyuszi Futásról minden résztvevő éremmel távozott, emellett a cukorágyú, a tapsi expressz és az ugrálóvár is erősítette a jó hangulatot. A sportos események szervezése – csakúgy, mint az előző években – ezzel nem áll meg városunkban, hiszen júniusig tart a Mozdulj Nyíregyháza! ingyenes mozgásprogram-sorozat, de már készülnek többek között a Fitt-Városra, valamint a bringás rendezvényekre. A sportolni vágyók a hétköznapokban is találnak lehetőségeket a mozgásra, legyen szó a kondiparkokról, a kerékpárút-hálózatról, az új sportlétesítményekről, vagy a futókörökről.

Kapcsolódó galéria

Nyuszi Futás 2024 a Nyíregyházi Atlétikai Centrumban