Nyugdíjasok egészségnapja – Mozgás, egészség és kikapcsolódás az Aquarius Élményfürdőben
Fotó: Szarka Lajos

Egészségnapot szerveztek szerdán az Aquarius Élményfürdőben nyugdíjas vendégek számára. A rendezvény célja az volt, hogy az idősebb korosztály számára lehetőséget biztosítsanak az aktív kikapcsolódásra és az egészségmegőrzésre. Az egészségnapra látogató nyugdíjasok kedvezményes, mindössze ezer forintos belépőjeggyel vehettek részt a programokon.

Szerdán a nyugdíjas korosztályé volt a főszerep az Aquarius Élményfürdőben, ahol nagyszabású egészségnapot rendeztek számukra. Az esemény célja az volt, hogy a résztvevőknek lehetőséget biztosítsanak az aktív kikapcsolódásra és az egészségük megőrzésére. Az egészségnapra érkező nyugdíjasok kedvezményesen, mindössze 1000 forintos belépőjeggyel élvezhették a programokat. A szervezők változatos és hasznos programokat kínáltak a nap folyamán.

„Részt vettünk vérnyomás- és vércukormérésen a vízi tornán, majd pihentünk. Masszírozni most nem masszíroztam, mert a lányom gyógymasszőr, és ő szokott engem masszírozni” – mondta el Balogh Miklósné.

Balogh Miklósné egészen Nagyhalászból érkezett a nyíregyházi fürdőkomplexumba, egy nyolcfős társasággal, és elmondta, nagyon örültek a lehetőségnek. Az esemény programjai közé tartozott az ingyenes frissítő masszázs, amelyet profi masszőrök végeztek. Emellett reumatológiai tanácsadást is biztosítottak a résztvevőknek, hogy segítsenek a mozgásszervi problémák enyhítésében és kezelésében. A Nyírségi Egészségközpont Kft. jóvoltából a vendégek egészségügyi szűrővizsgálatokon is részt vehettek. Ezek a vizsgálatok fontos szerepet játszanak az időskori egészségmegőrzésben, mivel segítenek időben felismerni és kezelni a különböző problémákat.

„Ez egy kapcsolódó elem, évek óta az élményfürdő extra kedvezményeket kínál a nyugdíjasok számára. Alapból van egy kedvezményes belépőjegy a szépkorúak részére. Hétfőnként és tavaly októbertől már csütörtökönként is nyugdíjas napot tartunk, amikor különleges kedvezményekkel léphetnek be. Ez az igazán kedvezményes belépési lehetőség nagyon sikeres, és olyan programokat szerveztünk számukra a fürdőzés mellett, amelyek hozzájárulnak az egészségük megőrzéséhez. A fürdőzés önmagában is egészségmegőrző vagy akár rehabilitációs és prevenciós tevékenység lehet, de még hatékonyabbá válik, ha kiegészítjük további egészségügyi programokkal. Így a nyugdíjasok számára teljeskörű ellátást biztosítunk, beleértve a vérnyomás- és vércukorszintmérést, ingyenes masszázsokat, reumatológiai állapotfelmérést és tanácsadást. Ezzel egy komplex, egészségmegőörző napot kínálunk nekik." – emelte ki Podlovics Lajos, a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. értékesítési igazgatója.

Az egészségnap nagy sikert aratott a nyugdíjasok körében. Az Aquarius Élményfürdő és a Nyírségi Egészségközpont Kft. közös szervezésében megvalósuló programnak köszönhetően a résztvevők egy tartalmas és hasznos napot tölthettek el, amely hozzájárult az egészségük megőrzéséhez és a jó közérzetük fenntartásához.

Kapcsolódó galéria

Nyugdíjas egészségnap az Aquarius-ban