Nyugdíjas Ki Mit Tud? Nyíregyházán

Harmadik alkalommal rendezték meg Nyíregyházán a Nyugdíjas Városi Ki Mit Tud?-ot. Tavaly a művelődési központ felújítása miatt elmaradt a rendezvény, idén viszont már a megújult Váci Mihály Kulturális Központ adhatott otthont a megmérettetésnek. A Nyugdíjas Ki Mit Tud?-ot ünnepélyes keretek között nyitotta meg Nyíregyháza polgármestere, aki elmondta: az idősek számára a testi és lelki egészség mellett az aktivitás is fontos. Dr. Kovács Ferenc emellett bejelentette, hogy a városban új programsorozatot szerveznek az idősek számára.

– Elindítjuk a Kelet-Magyarországi Szépkorúak Akadémiáját – mondta dr. Kovács Ferenc polgármester –, amit az önkormányzat a Debreceni Egyetem Egészségügyi Karával közösen szervez. Korábban Budapesten már volt ilyen rendezvény, amit most Nyíregyházán is megtartunk. Az első programra április 15-én kerül sor.

További képekért kattintson a fotóra!

Az idei Nyugdíjas Városi Ki Mit Tud?-on vers és próza kategóriában, illetve szólóének, kórus, hangszer és tánc kategóriában mérték össze az idősek tudásukat.

– Nagyon színes a paletta – mondta Petneházyné Bugán Magdolna, a Nyíregyházi Civil Fórum elnöke. – Mi a Civil Házban látjuk, mennyire aktívak és mennyi minden iránt érdeklődnek a nyugdíjasok. Ez a Ki Mit Tud? is ezt mutatja. A tánctól a tréfás jeleneten át a szavalatig sok minden látható ezen a vetélkedőn, és olyan jelentkező is van, aki saját költeménnyel áll zsűri elé.

Az ez évi vetélkedőn 190 fellépő 64 produkcióval állt zsűri elé. A Ki Mit Tud? legjobb produkcióit díjazták, kategóriánként három díjat és különdíjakat is kiadtak, s a legkiválóbbak felléphetnek a Helló Nyíregyháza! nagyszínpadán is. A rendezvényen az időseknek a Váci Mihály Kulturális Központban vérnyomás- és vércukorszint-mérésre is lehetőségük nyílt.

F. A.

(Fotó: Kohut Árpád)