Nyugdíjas fürdőprogram  – meghosszabbították a jegyek felhasználási határidejét

 Május 29-én kezdődött az ingyenes, sorszámozott úszó- és fürdőjegyek kibocsátása, a nyitás előtt sorban álltak a nyugdíjasok az Aquarius Élményfürdőnél. A Nyíregyházi Sportcentrum Nonprofit Kft. az év elején sikeres pályázatot nyújtott be az Emberi Erőforrások Minisztériuma által kiírt, és a Magyar Szabadidősport Szövetség által kezelt Fitt, Egészséges Nemzetért Tárt Kapus Programhoz kapcsolódóan. A program célja a sportlétesítmények szabad hozzáférés lehetősége biztosításának támogatása volt. Kedvezményezettjei a lakcímkártyájuk szerint nyíregyházi illetőségű nyugdíjasok, akik az egész napos úszási, gyógyfürdőzési szolgáltatásokat az Aquarius Élmény- és Parkfürdőben vehetik igénybe. A szolgáltató 10 ezer darab sorszámozott úszó- és fürdőjegyet bocsájtott ki, darabonként 1.200 forintos értékben a nyíregyházi nyugdíjasok részére.

MEGHOSSZABBÍTOTT FELHASZNÁLÁSI LEHETŐSÉG

Kőhalmi Richárd a Nyíregyházi Sportcentrum ügyvezetője elmondta, a program november 30-án lezárult, viszont a regisztrációs lista azt mutatja, hogy 1200 jegy még kint van a nyugdíjasoknál. Ezért a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. jóvoltából idén december 20-ig, majd a jövő évben január 2-től március 30-ig továbbra is lehetőség van ezeknek a jegyeknek a felhasználására.
A jegy a különdíjas szolgáltatásokra nem jogosít, azt csak az igénylő, a jegyhez regisztrált nyugdíjas használhatja fel személyesen, át nem ruházható. A szolgáltatás igénybevételénél a jegy jogosult beváltójának a pénztárosnál személyi igazolvánnyal kell igazolnia személyazonosságát, és az igényelt papír alapú jegyet le kell adni, amit érvénytelenítenek és bevonnak.

Szoboszlai Tibor