Nyugatról érkezik az eső, mutatjuk, mikor ér ide
Fotó: Illusztráció

Szerdán általában napos, gomolyfelhős, csapadékmentes idő várható, majd jön a fordulat. A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán 23 és 31 fok között valószínű. Estére beborul az ég.

Szerdán a keleti megyékben napos, gomolyfelhős, csapadékmentes idő várható, de nyugat felől fokozatosan megnövekszik a fátyolfelhőzet, estére a Tiszától keletre beborul az ég. A délután első felében egy-egy zápor, zivatar kialakulhat a Dél-Dunántúlon, majd estétől már egyre többfelé lehet eső, zápor a dunántúli részeken, a középső országrészben kevés helyen lehet csapadék – írta honlapján az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Az északi, északkeleti szél időnként megélénkül, a Bodrogközben meg is erősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán 23 és 31 fok között valószínű, nyugaton lesz hűvösebb, míg délkeleten a melegebb idő. Késő estére 18 és 23 fok közé hűl le a levegő.

Este nyugat felől tovább növekszik a felhőzet, általában erősen felhős vagy borult lesz az ég. Elsősorban a Dunántúlon fordulhat elő több helyen eső, zápor, emellett a középső megyékben is van esély kevés csapadékra, míg a Tiszántúlon száraz marad az idő.

Az északkeleti szelet sok helyen élénk lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 18 fok között alakul, a csapadékos nyugati területeken lesz a leghidegebb.

 

Forrás: hirado.hu