Nyugaton esni fog, keleten kisüthet a nap a hét végén – Ilyen időjárásra számíthatunk

Nyugaton esni fog, keleten kisüthet a nap a hét végén – Ilyen időjárásra számíthatunk
Fotó: Illusztráció

Pénteken kezdetben többnyire borult lesz az ég, a rétegfelhőzet várhatóan csak a déli óráktól kezd el csökkenni dél felől. Többfelé megélénkül, késő délutántól főleg a Dunántúlon és a déli megyékben meg is erősödik a délkeleti szél – írja honlapján az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A csúcshőmérséklet általában 10 és 15 fok között valószínű, délkeleten lehet ennél melegebb, az Alpokalján pedig hidegebb. Késő estére 8 és 13 fok közé hűl le a levegő.

Késő estétől szombat reggelig a rétegfelhőzet mennyisége tovább csökken, hajnalra a legtöbb helyen feloszlik, ugyanakkor a Dunántúlon ismét felhősödés kezdődik, amelyből a nyugati megyékben eleredhet az eső, zápor.  A déli, délkeleti szél többfelé élénk, helyenként erős lesz.

A hőmérséklet késő este 8 és 13, hajnalban 5 és 13 fok között alakul.

Szombaton napközben a Nyugat-Dunántúlon erősen, másutt többnyire kissé felhős idő várható, de a Dunántúl keleti felén és a középső megyékben időszakosan több felhő is lehet. A Dunántúlon többfelé várható eső, zápor, a csapadék fokozatosan Nyugat-Magyarországra húzódik vissza.

A délkeleti szél többfelé élénk, helyenként erős lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet 12 és 20 fok között alakul, a Nyugat-Dunántúlon lesz a leghűvösebb, a Tiszántúlon a legmelegebb.

Vasárnap kissé felhős vagy fátyolfelhős lesz az ég, majd a Dunántúlon erősen megnövekszik a felhőzet, be is borul az ég. Késő délután előbb a nyugati határszélen, majd egyre keletebbre várható eső, zápor. Éjfélre hozzávetőlegesen a Dunántúl közepéig érhet el a csapadék.

A délkeleti, keleti szél többfelé megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 5 és 13, a legmagasabb nappali hőmérséklet 14 és 20 fok között alakul.

 

Forrás: hirado.hu