Nyolc ovi és egy bölcsi felújítása indul

Azért újabb, mert jól érzékelhetően egy tudatos rekonstrukciós stratégia mentén valósulnak meg a fejlesztések. Ahogy azt dr. Kovács Ferenc polgármester többször hangsúlyozta: 2020-ra az összes óvodát érinti a felújítássorozat, mely különböző forrásokból és projektek keretében történik meg. A Pályázatok és Projektmenedzsment Referatúra tájékoztatása szerint a mostani célja sem más, mint az óvodai ellátáshoz való hozzáférés javítása és a szolgáltatások minőségének fejlesztése, a kisgyermeket nevelők munkavállalásának támogatása, a családok segítése. Az intézmények engedélyes és kiviteli tervei elkészültek, a kivitelezőkkel a vállalkozási szerződéseket február 26–28. között kötik meg.

A kivitelezés a következő intézményekben indul március 1-jén (és fejeződik be 2019. augusztus 31-én a tervek szerint): Búzaszem Nyugati Óvoda Benczúr téri Tagintézmény, Gyermekek Háza Déli Óvoda Kassa úti Telephely, Eszterlánc Északi Óvoda Székhelyintézmény, 14. sz. Bóbita Bölcsőde. Az április 1-jétõl induló felújításokkal kapcsolatban pedig (a befejezés szintén nyár végére várható) március első hetében tartanak tájékoztató szülői értekezleteket a tervező, a kivitelezők és a műszaki ellenőr bevonásával.

Az érintett intézmények: Búzaszem Nyugati Óvoda Gyermekkert Tagintézmény, Tündérkert Keleti Óvoda Margaréta Tagintézmény, Eszterlánc Északi Óvoda Gyermekmosoly Tagintézmény, Eszterlánc Északi Óvoda Gyöngyszem Tagintézmény. 2020-ban pedig a Tündérkert Keleti Óvoda Nefelejcs Tagintézményét is komplexen felújítják a pályázati forrásból. A fejlesztések műszaki tartalmáról nagy vonalakban elmondható, hogy az épületek külső és belső felújításán kívül az intézmények udvara is megújul, valamint eszközbeszerzés is megvalósul a pályázati forrásból.

(Szerző: Tarczy Gyula)