Nyolc magyarnak szurkolhatunk a Teremkerékpáros Európa-bajnokságon

Június 17-én és 18-án a nyíregyházi Continental Aréna ad otthont a 2022-es Teremkerékpáros Európa-bajnokságnak, ahol két szakág, a művészi kerékpár és a kerékpárlabda legjobbjai küzdenek meg egymással. A tíz nemzetet felvonultató mezőnyben nyolc magyar sportoló lesz érdekelt. 

A kerékpárlabda szakágban Árendás Tamás és Toma Vilmos kettőse igyekszik felvenni a versenyt a kontinens legjobbjaival, a pénteki nyitó napon Ausztria, Németország és Franciaország, majd másnap Svájc és Csehország ellen próbálva kivívni a legjobb négybe kerülést.

A művészi kerékpárosok közül elsőként az a Varga Csaba mutathatja be a produkcióját, aki évről-évre látványosan fejlődve a tavalyi  németországi világbajnokságon már az előkelő hatodik helyet zárt.

Őt a Balogh Vivien-Sugta Julianna páros követi, akik az elmúlt évben egy Top-10-es világbajnoki hellyel léptek nagyot előre, bízva abban, hogy a hazai rendezésű kontinensviadalon is szép eredménnyel zárhatnak.    

A szombati napon a pimaszul fiatal Sárközi Anna Lilla lesz az első magyar főszereplő, aki lényegében a saját ballagásáról érkezik a versenyre – Lilla fiatal kora ellenére már most remek eredményekkel büszkélkedhet, így fényes jövő állhat előtte.

A délelőtti programban kap még helyet Hugyecz Zsófia. Egyik legtapasztaltabb női versenyzőnk számos nemzetközi megmérettetéssel a háta mögött igyekszik felvenni a harcot a legyőzhetetlennek tűnő német, osztrák és svájci riválisaival szemben.

Végül, de nem utolsó sorban pedig Schön Martinnak tapsolhat a nagyérdemű, annak a Schön Martinnak, aki lassan már huszonöt éve meghatározó tagja a hazai teremkerékpáros életnek. A ma már edzőként is dolgozó kiválóság a saját céljain kívül a sportág népszerűsítésében is élen jár.

A versennyel kapcsolatos további információk, érdekességek az Európa-bajnokság hivatalos honlapján (https://www.indoorhungary.hu/) találhatók.