Nyolc hónap börtön a bolti tolvajnak

Így lehet azzal a 20 éves hajdúhadházi fiatalember is, aki a Nyíregyházi Járási és Nyomozó Ügyészség vádirata szerint 2018. március 26-án délután Nyíregyháza belvárosában az egyik ruházati boltból három nadrágot és négy pólót tulajdonított el 40.730,- forint értékben, azonban amikor távozott az üzletből, a biztonsági kapu jelzést adott. A férfi elfutott, a lopott holmit pedig a közelben eldobta. A bolt eladói a tolvaj után mentek, és közben értesítették a biztonsági őrséget is, így közös erővel sikerült elfogni a férfit, aki azt is megmutatta hová dobta az ellopott ruhákat.

 

A kiérkező rendőrök őrizetbe vették az elkövetőt, de a letartóztatására már nem volt szükség, mert amikor bevitték a börtönbe, kiderült, hogy jogerősen már korábban elzárásra ítélték, és ennek végrehajtását azonnal el is kezdték.

 

Az ügyész gyorsított eljárásban állította bíróság elé a férfit, akit a Nyíregyházi Járásbíróság lopás vétsége miatt nyolc hónap börtönbüntetésre ítélt és egy évre eltiltotta a közügyektől. Ezen kívül elrendelte a férfivel szemben tavaly decemberben kiszabott hat hónap börtönbüntetés végrehajtását is, amit szintén ilyen lopásért kapott, de akkor még úgy látta a bíróság, hogy a szabadságvesztés végrehajtása felfüggeszthető, mert jó útra térhet a vádlott.

 

Az ügyész tudomásul vette az ítéletet, azonban a vádlott és a védője enyhítésért fellebbeztek, mert rövidebb szabadságvesztést szeretnének.

 

Fotó: Internet