Nyitva vannak a fürdők – Sem az Aquarius, sem a Júlia nem zárt be
Fotó: sostort.hu

Változatlanul fogadja a vendégeket az Aquarius Élményfürdő és a Júlia Fürdő is. Az elmúlt napokban téves információk jelentek meg a közbeszédben, miszerint bezártak a fürdők. Egyedül a Júlia gyógyászati tevékenységét függesztették fel ideiglenesen, Sóstón várják a kezelésekre a vendégeket.

Tavasszal egy központi kormányzati szabály miatt bezártak a fürdők Nyíregyházán is, a koronavírus második hullámának megjelenésével pedig néhány változás lépett életbe. A Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. sajtóközleményben értesítette a vendégeket a változásokról, a közbeszéd azonban valamit félreértett és rossz információk kezdtek terjedni a nyíregyházi fürdőzők körében. Az élményfürdő és a Júlia is változatlanul fogadja a vendégeket, a megszokott nyitvatartás szerint.

„Nagyon sok félreértés látott napvilágot és ezeket szeretnénk eloszlatni. Mindenkit szeretnénk megnyugtatni, hogy sem az Aquarius Élményfürdő, sem a Júlia Fürdő nem zár be. A fürdőszolgáltatás a továbbiakban is igénybe vehetőek lesznek terveink szerint. Az igaz, ami szerepelt a közleményben, hogy néhány szolgáltatásunk megváltozik ezekben az egységekben, kezdjük itt az Aquarius Élményfürdőnél. Szeptember 27-én lehet utoljára igénybe venni majd az 50 méteres úszómedencét, ami a Parkfürdőben található, ezt követően a medencét nem fogjuk lefedni, tehát nem lesz használható a téli, szezonon kívüli időszakban, de maga a fedett élményfürdő továbbra is működik minden szolgáltatásával egyetemben, és működik az Aquarius Fürdőgyógyászat is” – közölte Podlovics Lajos, a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. értékesítési vezetője.

Változások októbertől

A Júliában is igénybe vehetőek a fürdőszolgáltatások, mint például a reggeli úszás, napközben a fürdőzés, szaunázás és a pénteki meghosszabbított nyitvatartás. Itt a gyógyászati tevékenységet függesztették fel ideiglenesen. A Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő által támogatott fürdőgyógyászati kezelések a továbbiakban az Aquarius Élményfürdő gyógyászati részlegén érhetők el. A 2020. október 1. előtt a Júlia Fürdőbe kiírt és megkezdett gyógykúra folytatása szintén az Aquarius Fürdőgyógyászaton történik, a kezelések időpontjainak egyeztetése személyesen lehetséges az Aquarius Fürdőgyógyászat recepcióján. Azt is fontos kiemelni, hogy a 2020. október 1. előtt a Júlia Fürdőbe kiírt és ott már megkezdett gyógykúrák önrészének megfizetése a Júlia Fürdőben alkalmazott árakon történik, attól függetlenül, hogy a gyógykúrát a vendég már az Aquarius Fürdőgyógyászaton folytatja.