Nyitott Városháza

Az alpolgármester vezette a látogatókat

Többek között a Városháza építésének körülményeit magyarázta Jászai Menyhért alpolgármester azoknak az érdeklődőknek, akik részt vettek a Nyitott Városháza elnevezésű rendezvényen szombaton. Nyíregyházán már hagyomány, hogy kinyitják a Kossuth téri épület kapuit, hogy a városlakók ne csak az ügyintézésekről ismerjék a folyosókat, hanem tisztában legyenek az épület keletkezésével, az évtizedek óta ott zajló munkával, és a jelentősebb tisztségviselőkkel. Az előzetesen regisztrált vendégeket Nyíregyháza városvezetői kalauzolták az épületben.

Civil és hivatalos szemmel látják az épületet

Jászai Menyhért, Nyíregyháza Megyei Jogú Város alpolgármestere elmondta, ők belülről látják a Városháza működését, ismerik a történetét és így meg tudják azt osztani a városlakókkal. Hozzátette, egy kicsit civil szemmel, egy kicsit városvezetői szemmel tudják átadni mindazt a tudást, ami hozzákapcsolódik a Városházához, ezáltal Nyíregyházához.

További képekért kattintson a fotóra!

Voksolhattak a látogatók

A látogatók megismerkedhettek a Városháza falait díszítő festményekkel, megtudhatták, kiket ábrázolnak a képek, és mit tettek azok a személyek Nyíregyházáért. Az érdeklődők bepillanthattak a képviselők munkájába, próbaszavazáson vehettek részt a Krúdy-teremben, de megnézhették a tisztségviselők irodáját is. Volt olyan látogató, aki korábban már részt vett a tárlatvezetésen, és annyira tetszett neki, hogy idén is jelentkezett.

Visszatérő vendégek

Horváthné Újvári Judit elmondta, pár évvel ezelőtt már részt vettek a programon és most a lánya kérésére jöttek el ismét. Hozzátette, a programok nagyon érdekesek és jónak ítéli meg azt, ha időnként más szemszögből lát, hall Nyíregyházával kapcsolatos dolgokat.

A tárlat résztvevői a Bencs-teremben a Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár rejtett kincseivel ismerkedhettek meg. Képeslapokat, könyv- és hírlapritkaságokat tekinthettek meg, amelyek mind Nyíregyháza múltjáról tanúskodtak. A Nyitott Városháza a tervek szerint jövőre is fogadja az érdeklődőket.

M. E.

(Fotó: Szarka Lajos)