Nyitott kapuk, már egy éve

Egy tucat kiállítás, több színházi, valamint közel félszáz gyerekelőadás, megannyi koncert, szakmai konferencia, ismeretterjesztő előadás és több mint 100 ezer látogató. A nyíregyházi közönség az elmúlt egy évben tapsolhatott már Kovács Kati, Nagy Ricsi vagy éppen a Mystery Gang koncertjén, Vujity Tvrtkóval elutazhatott képzeletben Dél-Koreába, de volt itt Pulyabál, Szabolcs Néptánc Gála és szintén az épület adott helyet a Szépkorúak Akadémiájának is. Mészáros Szilárd, az intézmény igazgatója az „újranyitástól” számított esztendőt értékelve elmondta, a nyitórendezvénnyel, a 5 Doors ősbemutatójával magasra tették a lécet, de a nyíregyházi és a szabolcsi közönség fogékonyságának köszönhetően, már azóta is több tucat telt házas rendezvényük volt.

VASÁRNAP IS NYITVA...

– Szerencsére nagyon sok pozitív visszajelzést kapunk, mert a vendégeink meg vannak elégedve nemcsak az épület felszereltségével, hanem a kiszolgálással is. Szeretnek ide jönni a cégek, a civil szervezetek, komoly presztízsű konferenciákat is képesek vagyunk tartani. A VIDOR-sziget igazi kuriózum lett, sikeres volt a LIKE tehetségkutató versenyünk, sok táncos csoport próbál nálunk és nagy igény van a vasárnapi gyerekprogramokra is. A ház akadálymentességének köszönhetően pedig sikerült helyet biztosítani speciális fesztiváloknak is.

„AZ ÚJSZERŰSÉGRE TÖREKSZÜNK”

Továbbra is lesznek vasárnapi gyerekprogramok, Dumaszínház, előadói estek, 2016-ban is fellép itt Kovács Kati, valamint egy nagy városi táncos rendezvénynek is a VMKK ad majd helyet. Lesz esküvői kiállítás, országos fodrászgála, ásványbörze, nótaest, itt lesz Csernus Imre, és a Fitnesz Európa-bajnokság selejtezőjét is az épületben tartják. Hangsúlyozta, nyitottak az ötletekre és örömmel meghallgatják a városlakók véleményeit is, hiszen az a céljuk, hogy a kulturális központ valóban a kultúra központja legyen Nyíregyházán, egy olyan intézmény, ami minden igényt kielégít.

(Szerző: Bruszel Dóra)