Nyitnak a Parkfürdő termálmedencéi, csökkentek a fürdőkre vonatkozó korlátozások!
Fotók: Sóstó – Gyógyfürdők Zrt.

2020. június 20-án, szombaton 9 órától végre újra élvezhetjük a nyíregyházi Parkfürdő termálmedencéinek jótékony hatását, a fürdő medencéiben sem kell már számolni a korábbi korlátozásokkal!

A Nemzeti Népegészségügyi Központ tájékoztatása szerint a 282/2020. Kormányrendelet kihirdetését követően megszűntek azon szigorú szabályok, melyeket a járványhelyzet mérséklődését követően a szabadtéri fürdők újranyitása során rendeltek el. Ezek jelentősen korlátozták a medencék egyidejű befogadóképességét, valamint a zöldfelületeken személyenként rendelkezésre álló terület tekintetében is jóval szigorúbbak voltak a fürdőkre vonatkozó alapvető szabályoknál.

Az új szabályok értelmében a fürdők valamennyi medencéje használható, működhet minden élményelem, nyithatnak a fedett fürdők, indulhatnak az úszóprogramok, magyarán újra szabadon élvezhetjük a strandolás, fürdőzés minden örömét!

Olyan alapvető szabályok maradnak érvényben, melyek már szinte részei a mindennapoknak:

-    1,5 méter távolság tartása
-    rendszeres kézmosás
-    a fürdők területén a fokozott fertőtlenítés, szellőztetés
-    valamint továbbra sem látogathatják a fürdőket lázas, hányásos-, hasmenéses megbetegedésben szenvedők

A Sóstó – Gyógyfürdők Zrt. egységei közül már Pünkösdkor megnyitott a Tófürdő, ahol szintén megszűnnek a szigorú létszámkorlátok, és újra működik majd a termálmedencében a nyakzuhany, a működés alapvető szabályai szerint üzemel a fürdő a továbbiakban.

Az Aquarius Fürdőgyógyászat már részlegesen jelenleg is működik, ahol a szakorvosi rendelés és a fizikoterápiás kezelések, valamint a wellness masszázsok érhetők el.

A Társaság további fürdőinek a szükséges felkészülési idő figyelembevétele mellett tervezett nyitásáról a következő héten érkezik tájékoztatás.

 

Forrás: Sóstó – Gyógyfürdők Zrt.