Nyit az élményfürdő és a Júlia – Minden fürdőben teljes szolgáltatással várják a vendégeket
Nyit az élményfürdő és a Júlia – Minden fürdőben teljes szolgáltatással várják a vendégeket

Július elején nyit az élményfürdő, a Júlia és a teljes fürdőgyógyászat. Az új egészségügyi szabályok miatt újra kinyithat valamennyi nyíregyházi fürdő, illetve elérhetővé válnak a különböző kezelések és a vendégek használhatnak minden élményelemet, így például a szaunát is. Az Élményfürdő július elsején, a fürdőgyógyászati részleg július másodikán, a Júlia pedig július negyedikén, szombaton nyit.

A Tófürdő és a Parkfürdő már hetek óta üzemel Nyíregyházán, bár enyhültek a koronavírus-járvány miatti intézkedések, eddig az időjárás nem kedvezett a szabadtéri strandoknak. A vendégforgalom sokkal lassabban indul be a korábbi évek tapasztalataihoz képest, a szállodai foglalások alapján úgy tűnik, hogy július és augusztus hónapban érkeznek majd nagyobb számban vendégek. A strandolók 40-45 százaléka általában külföldi Nyíregyházán, főleg szlovák és lengyel vendégek, ők szintén nem jöttek még ebben a szezonban. Ami jó hír viszont, hogy az új egészségügyi szabályoknak köszönhetően valamennyi fürdő megnyithat júliustól.

Szerdától fokozatos a nyitás

Az Aquarius Élményfürdő július elsején, szerdán 9 órától várja a vendégeket, a fürdőgyógyászati részlege július másodikán, csütörtökön, 7 óra 30 perckor nyit. Ezen a héten szombaton a Júlia fürdő és a gyógyászati részlege is kinyit szombaton reggel 9 órakor, illetve szintén ettől az időponttól a Hotel Fürdőház wellness részlege is várja a vendégeket.

Alapvető szabályok

Ezek a szigorú korlátozások most enyhültek, a másfél méteres távolság, az előfürdő, a kézmosás, az alapvető szabályok, amelyek azt gondolom, hogy most már az életünkbe is beivódtak, ezek azok, amiket be kell tartani, de nagyon fontos, hogy az összes élményelem, a szaunák, a gőzkamra, minden szolgáltatásunkat igénybe tudják venni a vendégek. Július másodikán teljes gőzerővel megindul a gyógyászat is a Sóstón. Korábban is már az elmúlt két hétben csökkentett üzemmódban üzemeltünk, vendégeket fogadtunk, viszont másodikától már teljes kapacitással és minden gyógyszolgáltatással várjuk a vendégeinket.

- mondta Dr. Podlovics Roland, a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. vezérigazgatója.

Apró változások

A Júliában a nyitvatartási rendben lesz változás, hétfőtől vasárnapig egységesen 9 órakor nyit ezentúl a fürdő, a reggeli úszásra pedig 6-tól 8-ig lesz lehetőség. Nagy rendezvényeket az új szabályok ellenére sem tudnak szervezni, így egyedül az éjszakai fürdőzést tudják megszervezni idén a nyáron, a két megszokott időpontban, minden szerdán és pénteken este kilenc óra és hajnal kettő között.

Folytatódnak a gyógykúrák

A pandémiás időszak sok betegnek megszakította márciusban a gyógykúrákat a kórházi kihelyezett rendelés keretében. Júliustól ez is újraindul.

A betegek teendője az, hogy eljöjjenek újból egy orvosi rendelésre, hiszen a rendeletmódosítás lehetőséget ad arra, hogy a korábban, a március előtt kiírt és megkezdett gyógykúrák folytathatóak legyenek, ezáltal egy kúra alá fog esni az elbírálása a társadalombiztosítónál. Azért szükséges visszajönni, mert a korábban kiírt kezelőlapok érvényüket vesztették, azt el kell hozniuk magukkal a bejelentkezett rendelésre, onnan is fogjuk látni azt, hogy melyik kezelésből hány darab maradt vissza és ezeket a fennmaradt kezelésszámokat egy új vényen és két új kezelőlapon fogjuk újra érvényesíteni, amelyre ugyan úgy jellemző lesz az, hogy 30 napon belül kell elkezdeni a betegnek és utána 56 nap alatt kell felvenni a fennmaradt kezelésszámot.

- közölte Dr. Czímer Éva Gréta reumatológus, a fürdő orvosa.

Nem vész el a korábbi kezelés

Így a korábban megkezdett kezelés nem vész el, hanem a társadalombiztosító egy kezelésként kezeli az év elején elkezdettel. Ha valaki esetleg úgy dönt, hogy nem akarja befejezni a megkezdett kúrát, azt is jelezni kell, mert ha nincs lezárva, akkor a biztosító egy évig nem ad lehetőséget egy új megkezdésére. A fürdőgyógyászat egy limitált formában két hete indult újra, a betegek eddig kizárólag az orvosi rendelésre jelentkezhettek, valamint száraz tornát és fizikoterápiás kezeléseket vehettek igénybe. Annak ellenére, hogy eddig ezeket nem lehetett receptre kiíratni, hanem teljes áras kezelések voltak, napi 4-5 órában telt házas volt a rendelés.

Kapcsolódó galéria

Újra nyit az Aquarius - sajtótájékoztató