Nyit az Aquarius!

Teljesen megújult a férfi és a női zuhanyzó az Aquarius Élményfürdőben. A közel 10 éves épületben a gipszkartonokat tartó fémszerkezetek elrozsdásodtak. Most a gyógyászati részleg bővítése miatti kényszerpihenőben ezt is sikerült felújítani. Az elmúlt hetekben egybenyitották a rekreációs és a külső medencét. Holnaptól ugyanaz a gyógyvíz várja kint és bent is a vendégeket. Az egybenyitáshoz szükséges szintezést megoldották, ez jól látszik a külső medence szélén. Sőt, egy új pool-bár is épült ide. A szakemberek azt mondják, a Parkfürdő már bebizonyította, a vendégek nagyon szeretnek a meleg gyógyvízben ülve iszogatni.

– Úgy gondoltuk, hogy itt a téli időszakban is fantasztikus hangulata lehetne, a forró vizes medencéből ránézve a tóra gyönyörű panoráma tárul elénk – mondta dr. Podlovics Roland vezérigazgató.

A gyógyfürdőben növelték a beléptetési kapacitásokat, számos helyen festettek, csaptelepeket cseréltek és a gyermekvilágot is renoválták. A gyógyászati részleg bővítése ugyanakkor még nem fejeződött be, de ez már nem befolyásolja a fürdő működését. Mivel a bővített szárnynál még az építési engedélyeket is módosítani kellett, ezért a tervek szerint azt áprilisra lehet átadni. Az építkezés azonban a fürdő vendégeit már nem fogja zavarni. A Sóstó-Gyógyfürdők Zrt-nél azt hozzáfűzték, az új szárny átadásához már nem kell majd hosszú időre bezárni az Aquariust. Néhány nap alatt megoldják a két rész összeépítését. Jó hír az úszás szerelmeseinek, hogy a jövő héttől az 50 méteres úszómedencét is használhatják majd az élményfürdő vendégei, ennek a befedése megtörtént és a működéshez szükséges technikát is beszerelték. Jelenleg a takarítás és a próbaüzem folyik.

Z. Pintye Zsolt