Nyit a Tófürdő, átmenetileg bezár a Júlia

Június 11-én megkezdõdnek a Júlia fürdõ energetikai korszerûsítési munkálatai. De a „júliások” sem maradnak megoldások nélkül nyáron, amíg az õ érdekükben újra hozzányúlnak a népszerû fürdõhelyhez.


A Sóstó-Gyógyfürdõk Zrt. tájékoztatása szerint a legmeghatározóbb tényezõ is adott a Tófürdõ nyitásához, hiszen már 24-26 fokos a tó vize.

A vízminõség is kiváló

Az üzemeltetõ az elõkészítõ munkákat már korábban elvégezte, a karbantartási és parkfenntartási munkák befejezõdtek, és a tó vízminõsége is kiváló, vízszintje ideális. További remek hír, hogy a Tófürdõn az árak a tavalyi árakhoz képest a nyíregyházi lakosok számára nem változnak!

Ötven év után

2018. június 11-étõl várhatóan szeptember 15-éig a Júlia fürdõ energetikai korszerûsítési munkálatok miatt bezár, a munkálatok ideje alatt sem a fürdõszolgáltatás, sem a gyógyászati ellátás nem lesz elérhetõ. A Sóstó-Gyógyfürdõk Zrt. közleménye szerint roppant idõszerû ez a beruházás, mivel a fürdõ megnyitása óta eltelt közel 50 évben nem történt hasonló mértékû korszerûsítés.

Hat éve elkezdték

Az 1990-es éveket megelõzõen több lépésben nyerte el mai formáját a fürdõ, illetve kisebb felújítások, karbantartások is megtörténtek. 2012-ben jelentõs méretû gépészeti rekonstrukció zajlott, ekkor a gépészeti elemek és az elektromos rendszer mellett több helyütt megújultak a csempeburkolatok, az álmennyezeti burkolatok, valamint a teljes szauna részleg.

Energetikai korszerûsítés

Most a „TOP-6.5.1-16 Önkormányzati intézmények energetikai korszerûsítése” nevet viselõ pályázatból sikerült forrást lehívni, így közel 197 millió forint áll rendelkezésre, hogy a legfontosabb energetikai korszerûsítési munkákat elvégezzék, melyek fõ tematika szerint az alábbiak:
– Homlokzati felületek hõszigetelési munkái.
– Lapos tetõ hõ- és csapadékvíz-szigetelések felújítása, illetve cseréje.
– Homlokzati nyílászárók cseréje.
– A korszerûsítés kapcsán fotovoltaikus energiatermelõ (napelemes) rendszert is kiépítenek az energiaköltségek csökkentése, továbbá a minél környezettudatosabb üze­meltetési feladatok megvalósíthatósága érdekében. A rendszer kiépítésétõl 25–30 százalék éves megtakarítást vár az üzemeltetõ.

Gyógykezelések az Aquariusban

A gyógykezelések és a fürdõprogramok másutt érhetõk el a bezárás alatt. Akik a Júliában megkezdett gyógy­kúrájukat 2018. június 11-éig nem tudják befejezni, lehetõségük van arra, hogy a gyógykezeléseik fennmaradó részét az Aquarius Fürdõgyógyászaton vegyék igénybe, a még kifizetetlen gyógykezelések önrészének megfizetésénél a Júlia fürdõ árai az irányadók. A gyógyászati kezelésekre idõpontot egyeztetni személyesen tudnak az Aquarius Fürdõgyógyászat recepcióján. (Cím: 4431 Nyíregyháza-Sóstógyógyfürdõ, Fürdõház tér 2. Bejárat az Aquarius Élményfürdõ fõbejárata mellett.)

Reggeli úszás a Parkfürdõben

A korszerûsítési munkák ideje alatt a reggeli úszás munkanapokon, hétfõtõl péntekig 6.00–8.30 között a Parkfürdõ 50 méteres versenymedencéjében vehetõ igénybe, belépés szezonban a Parkfürdõ Berenát utcai fõbejáratán keresztül, a szezon után az Aquarius Élményfürdõn keresztül.

Nyugdíjas Hétfõ a Fürdõházban

A Júlia fürdõben az év folyamán mindvégig mûködõ Nyugdíjas Hétfõ nevû program a nyári bezárás alatt a Fürdõházban lesz elérhetõ, értelemszerûen minden hétfõn. Az ár tekintetében a Júlia fürdõben alkalmazott 900 forintos ár nem változik.

Felhasználhatóak a jegyek

A Júlia fürdõbe elõre megváltott jegyek, bérletek a nyár folyamán a Fürdõházban és a Tófürdõn egyaránt felhasználhatók. Ha valaki mindenképp csak a Júliában szeretné jegyét, bérletét felhasználni, akkor sincs gond, azok érvényességi idejét az újranyitást követõen meghosszabbítják, a bezáráskor még esedékes idõtartam mértékéig.