Nyit a nyíregyházi Parkfürdő – Június 9-től várják a kikapcsolódni vágyókat
Fotó: Szarka Lajos

A forró nyári hónapokban a legtöbbünk számára a vízparti pihenés az első számú szabadidős program, ehhez azonban nem kell a tengerig utazni, hiszen Nyíregyházán minden megtalálható, ami a frissítő kikapcsolódáshoz kell. A sóstói Parkfürdő tele van felfedezésre váró élményekkel, kiváló szolgáltatási színvonala miatt a legmagasabb, ötcsillagos minősítésű strandok között tartják számon – június 9-én, pénteken 9 órakor pedig megnyitja kapuit és egészen a nyár végéig várja a fürdőzni vágyókat.

 

Kiváló szolgáltatási színvonala miatt a sóstói Parkfürdő a legmagasabb, ötcsillagos minősítésű strand, ahol gyermekmedence, vadvízi sodrófolyosó, hatalmas családi medence, és több nagysebességű óriáscsúszda is található. A csodás virágligetek, az óriástölgyek, és a simogató, hatalmas pázsitfelületek már önmagukban egyedülállóvá teszik a Parkfürdőt, de itt található Magyarország legnagyobb vízi koktélbárja is, ahol június 23-tól a szezon végéig minden szerdán és pénteken éjszakai fürdőzésre várják a vendégeket. A Parkfürdő június 9-én, pénteken nyitja kapuit, a keddi sajtótájékoztatón Podlovics Lajos, a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. vezérigazgatója elmondta, számos újdonsággal várják a fürdőzni vágyókat.

– Nagyon nagy munka előzi meg mindig a Parkfürdő nyitását, egy elég intenzív felkészülési időszakon vagyunk túl. Növényekben nagyon sokat fejlődtünk, olyan átalakításokat végeztünk, épületbontásokkal, átalakításokkal a strand életében, amelyek még átláthatóbbá teszik a helyszínt, még nagyobb szabadságélményt adva ezáltal a vendégeknek. Csodálatos növényligeteket hoztunk létre, egynyári és évelő növények több ezres nagyságrendben kerültek kiültetésre. Lesznek idén bérelhető napágyaink is, mindamellett, hogy megmaradnak a korábbi, ingyenesen használható nyugágyaink. De beszereztünk baldachinos nyugágyakat is, amelyek szintén bérelhető formában a vendégek rendelkezésére fognak állni, és nagyon sokban fogják javítani a strand képét is – mondta el a kedd délelőtti sajtótájékoztatón Podlovics Lajos, a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. vezérigazgatója.

Az idei év egyik különlegessége, hogy a június 9-ei nyitást követően, a lakossági igényeket figyelembe véve reggeli úszásra várják az akár munkaidő előtt felfrissülni vágyókat reggel 6 és 8 óra között.

– Változatlanul a fedett Aquarius Élményfürdő és a Parkfürdő egy jeggyel használható a szezonban, attól függetlenül, hogy most kinyitjuk a Parkfürdőt, nem változnak a jegyáraink, minden medence és minden csúszda a nyitvatartási időben szabadon használható a vendégek által. Megmaradnak a kedvezményes délutános, 17 óra utáni belépőjegyek a nyári szezonban is. Garantált programok, bábszínház, gyerekanimáció, aqua-zumba és -torna, ezek továbbra is elérhetőek lesznek, úgyhogy azt gondolom, hogy egy nagyon színes nyárnak nézünk elébe itt, a Parkfürdőben – tájékoztatott Podlovics Lajos.

A nyitás alkalmából egész hétvégén ingyenes gyermekfoglalkozások várják a kicsiket, június 10-én, szombaton kora délután a Vidám Manók együttes ad koncertet, vasárnap pedig bábszínházi előadással kedveskednek a gyerekeknek. A felnőttek profi oktatókkal zumbázhatnak egész hétvégén, mindemellett szombaton 14 és 17 óra között ingyenes reumatológiai tanácsadással állnak az érdeklődők rendelkezésére. A nyár számos izgalmas programot tartogat még, júliusban Országos Strandfoci Fesztivált rendeznek, augusztusban a hagyományokhoz hűen SóstóSerFeszt is lesz, szeptemberben pedig az Extreme Trail által szervezett terepakadályfutó verseny egyik helyszíne lesz a Parkfürdő.

Kapcsolódó galéria

Parkfürdő nyitási időpont beharangozó