Nyírtávhõ: kevesebb energia és káros anyag

Azért alhatunk és szippanthatunk nagyot a levegõbõl nyugodtan, mert:
– a távfûtés környezetkímélõ, a lakókörnyezetben semmiféle szennyezõdés nem kerül a levegõbe,
– a koncentrált hõtermelés során biztosított a légszennyezõ anyagok szakszerû kezelése, a károsanyag-kibocsátás minimalizálása,
– biztonságos, mivel a meleg vizes fûtési rendszer tûz- és robbanásbiztos, sem a felhasználó, sem a környezet számára nem jelent balesetveszélyt.

 

Korszerûsítések, csökkenõ hõveszteség

 

A társaság a nyíregyházi távhõvezeték-rendszer folyamatos felújításával és hõközpontjai korszerûsítésével is hozzájárul a megyeszékhely környezetvédelméhez. A felújított, korszerû, üzembiztos technológia alkalmazásával csökken a hõveszteség, az évi több ezer GJ hõenergia-megtakarítás költségcsökkentõ hatása mellett a jelentõs, évi több száz tonna szén-dioxid-kibocsátás csökkenés hozzájárul a város levegõtisztaságának védelméhez és javításához.

 

A tisztább levegõért

 

2016-ban a Nyírtávhõ Kft. öt belvárosi intézményt távfûtésre kapcsolt. A beruházások eredményeként évi több ezer köbméter füstgáz és mintegy 140 tonna szén-dioxid-kibocsátás csökkenés érhetõ el, amellyel a Nyíregyházi Távhõszolgáltató Kft. hozzájárul Nyíregyháza levegõjének tisztábbá tételéhez.