Nyírszőlősi kollégium újult meg – A cél, hogy a diákok még hatékonyabban tanulhassanak!

A Tankerületi Központ igazgatója elmondta, hogy a kollégiumban általános iskolás gyermekek is laknak, így nagyon fontos volt minél otthonosabbá tegyék a környezetet.

A Nyíregyházi Tankerületi Központ igyekezett európai uniós pályázatokat is megpályázni és a saját forrásaival kiegészíteni, hogy a tanulók megújult kollégiumi környezetben tölthessék a mindennapjaikat. A nyírszőlősi kollégiumban általános iskolás gyerekeink vannak, akiknek nagyon fontos az, hogy a mindennapjaikat korszerű, otthonos körülmények között tölthessék.

– mondta el Gaszperné Román Margit.

A beruházás elsődleges célja, hogy megteremtse többek között a hatékony tanulás tárgyi eszközeit. A projekt megvalósítása során a tanuló-, és lakószobák, valamint a közösségi tanulásra alkalmas helyiségek újultak meg. Nyílászárókat cseréltek, laminált padlóburkolás kaptak a szobák és új bútorokkal szerelték fel a kollégiumot. A folyamatos beázások megszüntetése érdekében megjavították a tetőszerkezetet, valamint kifestették az egész épületet.

A felújításnak nagyon örülünk, hiszen nagyon leromlott állapot épület volt. Korszerűtlen, beázások voltak és valóban már nem volt méltó ahhoz, hogy megfelelő szintű kollégiumi ellátást nyújtson. De örülünk, hogy ez a fejlesztés megvalósult, viszont ha az udvaron bejövünk még látjuk azt, hogy van még egy-két teendő, amivel még hozzájárulhatunk a fejlesztéshez lehet tovább szépíteni és csinosítani, azért, hogy a gyerekek minél jobb körülmények között lakhassanak és készülhessenek a tanításra.

 tette hozzá Jászai Menyhért, Nyíregyháza Megyei Jogú Város alpolgármestere.

A Nyíregyházi Tankerületi Központ tervei között szerepel a kollégium további fejlesztése. Az ünnepélyes átadón a kollégiumban lakó gyerekek zenés-táncos műsort adtak elő.

 

Horváth Kíra