Nyírerdő Nap Nyíregyházán

Gyerekek zajától volt hangos szombaton a sóstói erdő. Már délelőtt sokan álltak a regisztrációnál, hogy feliratkozzanak a 400 méteres óvodás, vagy a 2015 méteres családi futóversenyre. A sportos megmérettetések mellett tájfutó bemutató és madárgyűrűzés is várta az érdeklődőket a 8. Nyírerdő Napon. Az Erdei Tornapálya adott otthont a hagyományos, programokkal teli eseménynek, ahol a gyerekeket fajátszótér, diótörő verseny, célba dobás és erdészeti bemutató fogadta.

 

Vetélkedők

 

A családi programokon a nagyobbak is jól szórakozhattak, hiszen forgott a szerencsekerék, és kvízkérdéseken tesztelhették tudásukat. Az állatbemutató mellett kézműves foglalkozás is várta az alkotókedvűeket. Az egész napos rendezvény célja, hogy közelebb hozzák az emberekhez a természetet, megismerjék az erdészek munkáját és felfedezzék az erdőkben rejlő a lehetőségeket.

További képekért kattintson a fotóra!

Tölgyfa Gábor, a Nyírerdő Zrt. erdészeti igazgatója azt mondta a Nyíregyházi Televízió Híradójának, az erdő olyan életközösség, ahol minden évszakban megtaláljuk azt a szépséget, azt a nyugalmat a felgyorsult emberi világban egy kis megnyugvást ad. Ezért nagyon fontos az, hogy az emberek járjanak az erdőbe. Ha van egy kis szabadidejük, azt eltölthetik az erdőben. Nyíregyháza nagyon jó helyzetben van, hiszen a Sóstói erdő igazi kis zöld szigetként funkcionál.

A programokat úgy állították össze a szervezők, hogy a család minden tagja tartalmas napot tölthetett el a természetben.

 

Szórakozás és ismeretszerzés

 

A Nyírerdő Nap nem csupán a kikapcsolódásról, hanem a tanulásról is szólt. 2015-ben az év fájának választotta az Országos Erdészeti Egyesület a kocsányos tölgyet. A növény az Alföld legfontosabb őshonos fája, és a Nyíregyháza környéki erdőkben is sok él belőle. Az év fájáról is megtudhattak érdekességeket az érdeklődők a Nyírerdő Napon.

M. E.

(Fotó: Trifonov Éva)