Nyíregyházi válogatottak
EB-selejtezőt játszanak a leány röplabdások.

 Nyíregyházi lányok is erősítik az U18-as női röplabda válogatottat, akik a hétvégén Dánia, Spanyolország és Németország legjobbjai ellen játszanak Eb-selejtezőt Jászberényben. A Nyíregyházi Sportcentrum három röplabda játékosa – Kundrák Eszter, Schwegler Stefánia és Pap Dorka - is a válogatottat erősíti, és január 2-a óta napi két edzéssel készülnek a hazai környezetben megrendezésre kerülő tornára. A háromnapos küzdelem során a csoportgyőztes automatikusan kijut az áprilisi hollandiai kontinensviadalra.

Szabados István, a szövetség utánpótlás igazgatója a www.hunvolley.hu oldalán kifejtette, hogy nagyon várják a selejtezőtornát. Hozzátette, hogy a német csapat tűnik a legnehezebb ellenfélnek, de a dán és a spanyol gárda is nagyon komoly játékerőt képvisel. A nyolc selejtezőcsoportból nemcsak a győztesek, de a három legjobb csoportmásodik is továbbjuthat, így egy esetleges vereséggel is kiharcolhatják a lányok az Eb-szereplést.

A magyar női U18-as röplabda válogatott pénteken a dánokkal, szombaton a spanyolokkal, vasárnap pedig a németek ellen lép pályára. Mindhárom napon 17 órától szurkolhatunk a lányoknak.