Nagyobb szerep a fiataloknak
Megkezdte a felkészülést a tavaszi szezonra a nyíregyházi férfi kézilabda együttes. A csapat a harmadik helyről várhatja a bajnoki folytatást. A szakmai stáb azt tervezi, tavasszal több lehetőséget kaphatnak a fiatalok.

 Sikeres ősz van a kézilabdások háta mögött. A felnőtt csapat a harmadik, a junior gárda pedig az első helyen végzett. Bécsi János együttese 12 meccséből 10-et nyert meg, egyszer játszott döntetlent, és egy alkalommal kapott ki. Bécsi Ádám a második helyen áll a góllövőlistán, csak egy találattal szerzett kevesebbet mint a listavezető.

- A csapat egyik legnagyobb erénye, hogy évek óta együtt játszunk. Vannak, akiknek ez az utolsó idényük ebben a korcsoportban, ezért szeretnének bajnoki címmel búcsúzni. Nehéz tavasz vár ránk, de meg akarjuk tartani az első helyet - mondta Bécsi Ádám.

A játékos szeretne édesapja nyomdokaiba lépni, és egyszer majd az élvonalban játszani. A tehetséges fiatalok közül néhányan már a felnőttekkel készülnek, és tavasszal több szerepet is kaphatnak.

- Vannak tehetségeink, akik saját korosztályukban már bizonyítottak. Tavasszal a felnőtteknél is szerephez juthatnak – mondta Varga Zsolt a Nyíregyházi SN szakmai igazgatója.

A felnőtt csapat a következő hetekben több felkészülési mérkőzést is játszik. Az első bajnokit február 12-én Törökszentmiklóson vívja majd a Nyíregyháza.

Dankó László