Nyíregyházi Törvényszék – Kábítószer-kereskedelem bűntette

2016. február 11-én 18 óra 50 perckor újfehértói igazoltatása során a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőrkapitányság nyomozói a gyanúsított által vezetett személygépkocsiban bruttó 7,5 gramm fehér színű anyagot foglaltak le, melyet a gyanúsított igazoltatását megelőzően az autóban utasként tartózkodó másik gyanúsítottnak adott át. A fehér színű anyag az előzetes vegyészszakértői vélemény szerint kábítószernek minősül.

Az intézkedést követően a gyanúsított ingatlanában megtartott házkutatás során a garázsban bruttó 52 gramm tömegű, műanyag tégelybe és simítózáras nylontasakokba helyezett anyagot találtak, melyet a rendőrök lefoglaltak.

[REKLAM]

Ezt megelőzően 2016. február 6-án egy nagykállói szórakozóhely parkolójában ismeretlen mennyiségű és összetételű kábítószernek minősülő fehér színű port adott a gyanúsított a tanúknak. Az egyik tanú vizeletéből a drogteszt amfetamin kábítószerre pozitív értéket mutatott.

A bíróság álláspontja szerint a nyomozás kezdeti stádiumban van, a gyanúsított szabadlábra helyezése esetén megalapozottan feltehető, hogy a tanúk, a gyanúsított társ, illetve az esetleges további vevőkkel való kapcsolatfelvétellel, azok befolyásolásával, vagy más módon az eljárás további menetét megnehezítené, illetve veszélyeztetné, ezért a Büntetőeljárási törvény 129. § (2) bekezdés c) pontjában írt okra figyelemmel a bíróság elrendelte a gyanúsított előzetes letartóztatását.

A határozat a gyanúsított fellebbezésére tekintettel nem jogerős.