Nyíregyházi szurkolók élménybeszámolói

Sarkadi Zsolt:

– Múlt héten pénteken reggel indultunk el Magyarországról. Minél közelebb kerültünk a francia határhoz, egyre több szurkolóval találkoztunk. Szombaton, a magyar–izlandi meccs napján, Marseille-ben a szurkolói felvonulás, az valami fantasztikus volt. Mivel korábban tapasztaltak rendbontást a városban, féltek a helyiek, hogy megint mi fog történni, de rájöttek, hogy mi békések vagyunk. Végigvonultunk a kikötõtõl a stadionig. Az izlandiak is elõször olyan érdekesen néztek ránk, nem gondolták, hogy ilyen sokan leszünk. Eleinte csak messzirõl néztek minket, aztán beálltak közénk. A helyiek is integettek.

A meccs pedig örök élmény... Az izlandiak és a magyarok úgy szurkoltak, hogy nem bántották a másikat. Óriási volt a hangulat. A végén az izlandiakkal együtt vonultunk, énekeltünk. Marseille-ben még a pincér is magyar pálinkát ivott. Az izlandi meccs után átmentünk Lionba, hogy ott is szurkolhassunk a magyar válogatottnak a portugálok ellen. Nagyon örülünk, hogy továbbjutottunk!

Dr. Szabolcsi Ákos:

– Mi a magyar–izland mérkõzésre mentünk ki Franciaországba. Marseille külvárosában szálltunk meg, ami nagyon szép, nagyon kellemes hely volt. Sok rémhír terjengett a terrorveszélyrõl, és arról, hogy külföldi szurkolók randalíroznak, de mi ezekbõl semmit nem tapasztaltunk. A szállás egyáltalán nem volt drága, nem éreztük sehol, hogy lehúzó árazás lenne. Az izlandi szurkolókkal rengeteget fényképezkedtünk. Együtt énekeltek a magyarok az izlandiakkal, a vendéglátóhelyek teraszain is egymás mellett ültek. Akármerre mentünk, magyarokba botlottunk. A meccs elõtti kivonuláson, az óriási tömegben találkoztunk Gundel Takács Gáborral és Vince Ottóval is. Nagyon összekovácsolt vadidegen embereket is a meccs. A stadionban a hangulat leírhatatlan volt. Látszott néhány kék sziget, ugyan õk is hangosak, lelkesek voltak, de nem volt esélyük a magyarok ellen, abszolút többségben voltunk. Végig ment a buzdítás, a közönség alig akarta elhagyni a stadiont. Az egyenlítõ gólnál felrobbant a stadion. A végén a játékosok kijöttek, futottak egy tiszteletkört. Életre szóló élmény maradt.