Nyíregyházi származású művésszel ünnepeltek Hollywoodban
Nagy sikerrel mutatta be a Szoboszlai Sándor Dél-Kaliforniai Magyar Színház társulata Pankotay Péter vendégszereplésével a hollywoodi Nine O Clock Players Színházban a 100 éves Csárdáskirálynő előadás tiszteletére rendezett operett gálaműsorát.

Pankotay Péter 4 éve, a társulat megalakulása óta vesz részt a színház produkcióiban alkotóként és közreműködőként. A Marica grófnő, a Minden jó, ha jó a vége és a Lili bárónő előadások rendezője volt, most művészeti tanácsadóként vett részt a társulat munkájában. A művész 2012-ben, munkája elismeréseként „A Magyar Színművészet Nyugati-Parti Nagykövete” elismerő címet kapott Magyarország Los Angeles-i Főkonzulátusától.
– Nagy öröm számomra, hogy a két előadáson közel ezer ember élvezhette velünk Kálmán Imre csodálatos dallamait – mondta Pankotay Péter. – Különleges esemény ez, mikor ennyi, nem csak magyar ajkú ember ünnepli együtt a magyar kultúra egyik zászlóshajójának, az operettnek a népszerűségét. A gálán ismét Edwin szerepébe bújhattam, amelyet már sok-sok előadásban és több nyelven énekelhettem a világban. A legkedvesebb számomra mégis a Móricz Zsigmond Színházban bemutatott Csárdáskirálynő előadás marad, hiszen ez az én szülőföldem és ezért mindig csodálatos dolog Nyíregyházán játszani, énekelni.

F. A.

(Fotó: Redl-Nagy Zoltán)