Nyíregyházi sikerek szólótáncban
Január 22-én és 23-án rendezték meg Egerben a IX. Országos Ifjúsági Szólótánc Versenyt, amelyen 65 produkcióval mutatkoztak be az ország legjobb ifjúsági korosztályú néptáncosai!

Az izgalmas és hosszú két nap során a fiúk az Ezüstpitykés táncos, a lányok pedig a Gyöngygalléros táncos cím elnyeréséért mérték össze a tudásukat a kötelező és a szabadon választott táncaikkal! A Nyírség Táncegyüttes fiatal táncosai közül a szólóban induló Szalontai Jordán Ezüstpitykés táncos címet nyert (ördöngősfüzesi ritka és sűrű fogásolással, illetve inaktelki legényessel), a párban induló Szegvári Laura és Talián Márk pedig Gyöngygalléros táncos és Ezüstpitykés táncos címet nyertek (magyarpalatkai szökős és friss csárdással, illetve kalocsai friss és marssal)!

[REKLAM]

Az elegáns, mégis szilaj és virtuóz legényesek, valamint a kitűnő párkapcsolattal, tisztán, sallangmentesen, „fiatalos érettséggel” előadott páros táncok bemutatásával elért kitűnő eredmény bizonyítja, hogy a fiatal táncosok jó úton járnak, s a jövőben alighanem fogunk még róluk hallani a felnőtt szólisták eredményeiről szóló híradásokban is!