Nyíregyházi sikerek a teniszezők Korosztályos Vidék Bajnokságán

Nyíregyházi sikerek a teniszezők Korosztályos Vidék Bajnokságán

A Korosztályos Vidék Bajnokságon az egyéni és a páros versenyeken kívül csapatbajnokságot és egyesületi pontversenyt is tartanak. Ez utóbbiban 2018-ban a 8. helyen, tavaly már az 5. helyen végzett a MARSO Tenisz Centrum. Idén ezeket az eredményeket is sikerült felülmúlni, hiszen a nyíregyházi csapat a képzeletbeli dobogó második fokára állhatott fel az 51 résztvevőt számláló egyesületi pontversenyben! Ez az eddigi legnagyobb egyesületi sikere a MARSO Tenisz Centrumnak a Korosztályos Vidék Bajnokságokon!

Az egyesületi pontversenyen túl a nyíregyházi játékosok is szép eredményekkel zárták a bajnokságot. Juhász Bence szenzációs játékával F14 egyéniben első helyezést ért el, ahogyan a MARSO Tenisz Centrum F12-es fiú csapata is Závaczki Milán, Vitéz Csongor, Somlai Dávid és Juhász Márton játékával. F12 egyéniben Závaczki Milán a második helyet szerezte meg, ahogyan F18 egyéniben Riskó Roland is. A lányoknál is született dobogós hely, hiszen Varga Viktória L14 egyéniben bronzérmet szerzett.

Lehetőség volt más csapatok tagjaival párosban is elindulni, ahol ugyancsak szép eredmények születtek: Varga Viktória Dinnyés Lili (Paksi SE) oldalán L14 párosban az első helyet szerezte meg, ahogyan F18 párosban Riskó Roland Gombás Péter (Kiskút TC) oldalán. F12 párosban Závaczki Milán Molnár Máté Leventével (Panakor TC), míg F14 párosban Juhász Bence Taskovics Viktorral (Halasi TC) a második helyet szerezték meg. A dobogó harmadik fokára is állhattak MARSO Tenisz Centrumos versenyzők, hiszen F12 párosban Vitéz Csongor Fehér Milán (SVSE) oldalán, míg L18 párosban Salamon Eszter Szabó Barbara (Future TT) oldalán szereztek bronzérmet.

Ezúton is gratulálunk valamennyi MARSO Tenisz Centrumos versenyzőnek, akik közül többen az augusztusi Korosztályos Országos Bajnokságra is kvalifikálták ezáltal magukat!

Eredmények összesítve:
F12 egyéni    Závaczki Milán    2. hely
F12 Csapat    Juhász Márton, Somlai Dávid, Vitéz Csongor, Závaczki Milán    1. hely
F14 egyéni    Juhász Bence    1. hely
F18 egyéni    Riskó Roland    2. hely
L14 egyéni    Varga Viktória    3. hely
F18 páros    Riskó Roland – Gombás Péter (Kiskút TK)    1. hely
F12 páros    Závaczki Milán – Molnár Máté Levente (Panakor TC)    2. hely
F12 páros    Vitéz Csongor – Fehér Milán (SVSE)    3. hely
F14 páros    Juhász Bence – Taskovics Viktor (Halasi TC)    2. hely
L14 páros    Varga Viktória – Dinnyés Lili (Paksi SE)    1. hely
L18 páros    Salamon Eszter – Szabó Barbara (Future TT)    3. hely
Egyesületi pontverseny    2. hely