Nyíregyházi siker az országos nyugdíjas olimpián

“A kihívások teszik életünket érdekessé; azok legyőzése ad értelmet neki.”
(Joshua Marine)

A Nyíregyháza és Térsége Nyugdíjas Szövetség tagszervezetei (44 egyesület és klub) a fenti idézet szellemében fogadták el a Debreceni Nyugdíjas Egyesület „kihívását”.
Debreceni barátaink most először hívták meg városunkat és a város nyugdíjas szervezetét erre a rendhagyó megmérettetésre.

Miért rendhagyó? Azért, mert a versenyzőknek Debrecen város ismeretéről kellett tanúbizonyságot adni.
Ezek: a város nevezetességei, a városban élt és itt megfordult hírességek, az utóbbi 3-4 év fejlesztések, nagy beruházások, népdalfelismerések és ügyességi versenyek.

A rendezvény nemzetközinek tekinthető, mert a benevezett 12 város között két határon túli résztvevő is volt (Nagyszalonta, Nagyvárad).

További képekért kattintson a fotóra!

A csapatok 10 főből álltak. A sikeres szereplés érdekében két fő „póttagot” is beszerveztünk, hogy szükség esetén a csapat összetétele töretlen maradjon. A mi (Nyíregyháza) csapatunk nagyon komolyan vette a felkészülést. Nem csak tagjaink, hanem a csapattagok és póttagok felkérésében a Szövetség vezetősége, a felkészülésben pedig Dóró Erika, a társadalmi kapcsolatokért felelős referens is kivették a részüket.

Ez a nagy összefogás meg is hozta az eredményt. Nyíregyháza csapata 110 ponttal, első helyezést ért el. Az aranyérmeken túl a „Hajdú-Bihari Napló” tartalmas ajándéktasakját is átvehették versenyzőink.
Természetesen, városunk vezetői is elismeréssel adóztak a sikeres szereplésért.
Nevezetesen egyen pólót, mappát, tollat, bögrét, az élmény fürdőbe tisztelet jegyet és. színházjegyet kapott minden versenyző.
Dóró Erika, a város képviselője jóvoltából, az autóbuszon utazó valamennyi résztvevő, kísérők (15 fő) is vendéglátásban részesültek.

Meggyőződésem, hogy a „sikercsapat” névsorát minden érdeklődő szívesen olvassa.
Ők a következők: Gidófalvi Albertné, Kardos Lászlóné, Pásztor Józsefné, Vaskóné dr. Süle Ilona, Vámosi Józsefné, Virág Gyuláné, Erdélyi Tamás, Szluk István, Szőllősi Ferenc, Vincze Sándor.
Póttagok: Veze Árpádné, Veze Árpád.

Városunk és Szövetségünk sikeres szereplőnek szívből gratulálunk, jó egészséget kívánunk és a továbbiakban is számítunk aktivitásukra.

Debrecen város vezetőinek és a Debreceni Nyugdíjas Egyesületnek köszönjük a meghívást.

Csikai Sándorné
kísérő (elnökségi tag)