Nyíregyházi pilóta a kategória élén - dobogós hely a Miskolc Rallyn

Lendvai Istvánt évekkel ezelőtt az egyik legtehetségesebb autóversenyzőnek tartották. Kevés - egészen pontosan egy jogosítvány - hiányzott ahhoz, hogy a szabolcsi pilóta a Suzuki gyári versenyzője legyen. Pedig mindent megtett, még Amerikába is kiutazott 16 évesen, hogy levizsgázzon. De az élet - illetve néhány akkori vezető - úgy akarta, hogy ne sikerüljön szerződést kötni, a fiatal rally pilótát pedig ez alaposan megviselte. Abbahagyta egy időre a versenyzést...

Aztán idén tavasszal újra kezdte. Az egyik legfontosabb motiváló tényező a Nyíregyháza Rally volt, szeretne ősszel hazai környezetben rajthoz állni. A kezdés remekül sikerült, a legutóbbi hétvégén Miskolcon pedig ismét elindultak navigátorával, Madár Tiborral. 

- Nagyon izgalmas és eseménydús hétvégén vagyunk túl. Volt részünk drámába és örömben is. Most először sikerült elindulnunk a miskolci futamon, számomra szinte ismeretlen pályákon. Már a csütörtöki pályabejáráson látszott, hogy nem lesz egyszerű dolgunk. Úgy vágtunk neki a hétvégének, hogy a célba érés a legfőbb feladatunk és amennyire csak tudunk, minél több pontot szerezzünk. Ez nagyjából sikerült is. Szombaton reggel nehezen tudtunk gumit választani mivel leszakadt az ég. De tudtuk, hogy ez az eső nem fog sokáig tartani, ezért nem mertünk kimenni esőgumival, ami nagyon jó választás volt, mivel az első gyorsasági után elállt az eső, és ahogy melegedett az idő úgy száradt a pálya - mesélte Lendvai István. 

A dráma azonban csak ezt követően jött. A páros ugyanis a 18. helyre került egy büntetés miatt.

- Sajnos a következő gyorsasági előtt hibáztunk a navigátorommal és kaptunk 1 perc büntetést. Az 1 perc büntetés után a 18. helyre csúsztunk vissza. Innen kezdtük a felzárkózást, ami nagyon nem egyszerű ilyen sok jó és ügyes pilóta mellett. Elég változó körülmények között zajlott a verseny, az erdőben sokkal nehezebben tudott felszáradni a pálya igy sok helyen sáros volt a pálya, néhol vizes néhol meg száraz. Szóval nagyon összetett verseny volt igazi rally pályákon, és négy szakaszt megnyertünk. Úgy döntöttünk a navigátorommal, hogy csakis kivárásra autózunk, a biztonságos célba érkezésre törekedtünk, de olyan jó tempót tudtunk közben diktálni, hogy gyorsaságiról gyorsaságira sikerült előrébb lépkednünk és a verseny legvégén mindössze 6,1 másodperccel előzött meg minket a verseny győztese. Ezt annak is köszönhettük, hogy több versenyzőtársunk idő előtt búcsúzott, aminek mi nem örültünk - mondta Lenvai István.

 Ezzel összetettben vezeti kategóriáját a páros, folytatás júniusban Székesfehérváron.