Nyíregyházi óvodások a Madarak és Fák Napján

 TÜNDÉRKERT KELETI ÓVODA MARGARÉTA TAGINTÉZMÉNY

 

További képekért kattintson a fotóra!

„Madarak és Fák hete” programsorozatot rendeztek a Tündérkert Keleti Óvoda Margaréta Tagintézményében. A programok a következők voltak:
– „A mi fánk” kiválasztása, örökbefogadása csoportonként
– Papagájshow
– Kutyabemutató
– „Töltsünk együtt egy vidám délutánt” – Játékos vetélkedő az óvoda udvarán gyermekekkel és szülőkkel egyaránt
– Rajzverseny és -kiállítás

Forrás 
 


GYERMEKEK HÁZA DÉLI ÓVODA TÜNDE UTCAI TELEPHELY

 

További képekért kattintson a fotóra!

A Madarak és Fák Napját a Nyíregyházi Botanikus Kertben ünnepeltük, ahol a gyerekek különböző fafajtákkal, azok terméseivel, felhasználásával ismerkedhettek meg. Feleleveníthették eddig szerzett tudásukat a különböző madárfajtákról és azok életmódjáról A természetes környezetükben is megfigyelhettük és meghallgathattuk őket. Mindenki élvezte a friss levegőn töltött programokat. Óvodánk minden gyermeke maga készíthetett fahasábra festményt, amelyet emlékül haza is vihettek. Saját kezükkel szegelhettek össze a csoportjuknak egy mesterséges madárodút, amelyet az óvoda udvarán kihelyezhetünk majd.
Reméljük, hogy jövőre is ellátogathatunk a botanikus kert szép környezetébe!

Forrás 

 

 

 

 

GYERMEKEK HÁZA DÉLI ÓVODA BUTYKATELEP TELEPHELY

 

A Madarak és Fák Napja alkalmából kirándulást szerveztünk a Nyíregyháza közelében lévő Vadastanyai erdőbe. A séta során ismerkedtünk az erdő növényvilágával, hallgattuk a madarak csicsergését. Egy-egy tanyasi udvarra is bepillanthattunk, megtekintve az ott élő háziállatokat.

Forrás 

 

 

 

TÜNDÉRKERT KELETI ÓVODA SZÁZSZORSZÉP TAGINTÉZMÉNY

 

További képekért kattintson a fotóra!

A Tündérkert Keleti Óvoda Százszorszép Tagintézménye méltóan ünnepelte a Madarak és Fák Napját, hiszen elnyerte a „Madárbarát óvoda” címet, melynek tábláját az óvoda előkertjében ünnepélyes keretek közt helyeztük el.

Forrás 


ESZTERLÁNC ÉSZAKI ÓVODA, ETEL KÖZI ÓVODA

 

További képekért kattintson a fotóra!

Az Etel közi óvodások a Madarak és Fák Napja alkalmából a botanikus kertbe látogattak el. A délelőtt folyamán megismerkedhettek a madarak életmódjával, az erdő szerepével az életünkben és izgalmas feladatokat oldhattak meg.
Forrás

 

 


TÜNDÉRKERT KELETI ÓVODA KIKELET TAGINTÉZMÉNY

 

 

További képekért kattintson a fotóra!

Madarak és Fák Napja alkalmából rendezett programon vettek részt a Kikelet Óvoda Süni csoportos gyermekei a botanikus kertben. Az élményszerű tevékenységek hozzájárultak a gyermekek környezettudatos gondolkodásának alakításához.

Forrás

 

 

ESZTERLÁNC ÉSZAKI ÓVODA KEREKERDŐ TAGINTÉZMÉNY

 

További képekért kattintson a fotóra!

Minden Kerekerdő ovis ellátogatott a botanikus kertbe a Madarak és Fák Napja alkalmából, ahol változatos programokon vehettek részt, mint a faültetés, a madarak védelme, madárodú-készítés, madárgyűrűzés.

Forrás