Nyíregyházi összefogás! Jótékonysági rendezvény a Budai ikrek megsegítésére!
Segítsünk együtt!

Értük összefogunk, segítünk, mert segíteni kell. Hátránnyal indulnak, mert anya nélkül maradtak, legalább másban ne szenvedjenek hiányt.

Így kezdődik a május 4-ei jótékonysági rendezvény netes felhívása. Megdöbbentő, tragikus esemény miatt, igen komoly nyíregyházi összefogás lesz jövő hétvégén a Szabadság téren.

Január közepén egy Ferenc körúti ház kilencedik emeletéről ugrott ki egy fiatal édesanya. Azonnal meghalt. Ikergyermekeit, szerető családját hátrahagyta…

 

Társadalmi összefogás!

Többen úgy döntöttek, jótékonysági rendezvénnyel segítenék a Budai ikreket. Hónapokon keresztül, folyamatosan formálódott az esemény nagysága, fontossága, kivitelezése és így időpontja is. A Budai ikrek, Lia és Zsombor megsegítésére végül május 4-én tartanak jótékonysági rendezvényt, amellyel a szülés utáni depresszió elleni küzdelem fontosságára is felhívják a figyelmet! A statisztikák szerint az elsőbabás édesanyák 80 százaléka szenved ebben, de többségüknél az első órák, napok után elmúlik. Tíz százalékuk esetében viszont szakember segítsége kell ahhoz, hogy átlendüljenek ezen a veszélyt rejtő mentális állapoton. Ha nem kapnak segítséget, ezek az édesanyák önmaguk vagy gyermekük ellen fordulhatnak, ami tragédiával végződhet.

A rendezvény főszervezői a 99,4 Sunshine Fm és a Lógjunk Anyuval Tánccsoport. Az esemény fővédnöke dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár. Május 4-én 14 órától fellép majd a Princess Balettiskola, a Gold Dance Group, a 2 Step Dance Studio, a Szabolcs Néptáncegyüttes, a Guba Néptáncegyüttes, a Lógjunk Anyuval Tánccsoport, a Milord Duó, a Mentha Project, a Tibi a Hegyről és a Karmapirin. A kezdeményezést többek között a város és a Nyíregyháza Rotary Club is támogatja. A szervezők minden felajánlást szívesen várnak. Jótékonysági jegyeket is lehet majd vásárolni az eseményen a család megsegítésére, de gyűjtődoboz is lesz a rendezvény helyszínén, a Szabadság téren.

 

Szerző: Rutkai