Nyíregyházi nyertes

 „Az év Diák Írója és Költője 2016.” című pályázat 2016. január 21-ei eredményhirdetésén a nyertesek között köszöntötték, Trizner Laurát, a Nyíregyházi Arany János Gimnázium és Általános Iskola középiskolás, végzős tanulóját. Több száz fő vett részt az Irodalmi Rádió ünnepélyes díjátadó rendezvényén, ahol felolvasták az első három nyertes művet, köztük Laura esszéjét is. A szervezők felajánlották, hogy kiadják a gimnazista diák alkotásait és meghívták állandó szerzőjüknek, blogírójának.

- Tanáraimnak és iskolám vezetőségének is köszönhetem, hogy 2016-ban több országos irodalmi pályázatot nyertem. Ők hívták fel a figyelmem a lehetőségekre, amelyek segítségével kibontakoztathatom önmagam. A magyar nyelv területén elért eredményeimmel elnyertem a Nemzeti Tehetség Program és a MOL Tehetségtámogató Program Ösztöndíját is, valamint az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával középiskolás diákoknak készült egyik írásomból kiadvány. Az Irodalmi Rádió díja megkoronázta a sikeres évemet - mondta Trizner Laura. 

Laura meghívást kapott a 2017. február 4-ei, Budapesten megrendezésre kerülő Ifjúsági Anyanyelvi Parlamentbe is. Célja, felhívni a vele egykorú fiatalok figyelmét arra, hogy ne csak a számítógép és okos-telefonok világában éljenek, hanem igazán kommunikáljanak, beszélgessenek egymással. Használják ki a magyar nyelv szépségét - szóban, vagy írásban – és éljenek a szavak erejével.