Nyíregyházi lány az angol szónokverseny döntőjében

– Több mint tíz éve minden évben megrendezzük az Angol Szónokverseny területi fordulóját a Krúdy Gyula Gimnáziumban. Általában 5–10 perces beszéddel készülnek a diákok egy megadott témában, amiben azért hagyjuk, hogy a személyiségük is érvényesüljön. Idén például az önbizalom volt terítéken – mondta Vass Mihályné, aki több tanulót is segített a felkészülésben.


NÉPSZERŰ VERSENY

 

– A verseny nagy népszerűségnek örvend a nyíregyházi fiatalok körében, fontosnak tartják a nyelvtanulást. – Mindig vannak visszatérő diákjaink, például a Szent Imre, Arany János, Kölcsey Ferenc, Vasvári Pál és Kossuth Lajos Gimnáziumokból. A mai világban nagyon fontos, hogy a tanulók meg tudjanak nyilvánulni más nyelven is. Nemcsak profi angoltudásra van szükség, a szónoklás fortélyait is el kell sajátítani, és ezekben igazán jó Ronett – mondta győztes tanítványáról Vass Mihályné.

 

A SZORGALOM MEGHOZTA EREDMÉNYÉT

 

Noha volt egy kis félsz a Krúdy Gyula Gimnázium tehetséges diáklányában, ügyesen vette a verseny akadályait. – Előre megírtam a szövegemet, tanárnőm sokat segített, de próbáltam főként saját tapasztalataimra támaszkodni. Azt a gondolatot állítottam szónoklatom középpontjába, hogy nagyon fontos, hogy higgyünk önmagunkban, és mindenki abban teljesedhessen ki, amiben igazán jó. Rengeteget gyakoroltam a szemkontaktust, gesztikulációt és a humor is fontos szerepet kapott, de nem volt számomra ismeretlen ez a terep, tavaly junior kategóriában is bejutottam a döntőbe, és kipróbálhattam magam a Brit Nagykövetségen tartott döntőn – avatta be a nézőket a területi forduló kulisszatitkaiba Radvánszki Ronett, aki már nagy erőkkel készül az országos megmérettetésre.

Farkas Fanni