Nyíregyházi Járási Ügyészség: babakocsival mentek lopni
Fotó: Illusztráció

A Nyíregyházi Járási Ügyészség elhalasztotta a vádemelést az ellen az anya ellen, aki 17 éves lányával és egy csecsemővel ment lopni az egyik belvárosi drogériába.

 

A nő 2019 őszén bement az akkor még 17 éves lányával a Nyíregyháza belvárosában lévő bevásárló központ egyik üzletébe azért, hogy onnan értékeket tulajdonítsanak el. Velük volt a nő 1,5 éves gyermeke is, babakocsiban.

Miközben anya és lánya az üzletben a dekor kozmetikai részlegen nézelődtek, a fiatalkorú lány a neki tetsző, és az anyjának is megmutatott termékeket a babakocsiba rejtette. Ezt követően az anya is kinézett egy kozmetikai cikket, azt megmutatta a lányának, aki ezt szintén a babakocsiba rakta.

A biztonsági őr a kamerán keresztül figyelte őket, és amikor a pénztárakat megkerülve az üzletből fizetés nélkül akartak távozni, őket feltartóztatta, és a raktárba kísérte, ahol 3 db kozmetikai termék elő is került a babakocsiból.

Cselekményük egyrészt lopás szabálysértésének minősül, másrészt a nő azzal, hogy kiskorú gyermekével közösen követett el szabálysértést, veszélyeztette erkölcsi fejlődését, ezért elkövette a kiskorú veszélyeztetését. Mivel büntetlen előéletű az ügyészség vele szemben nem emelt vádat, hanem az eljárást 2 évre felfüggesztette. Amennyiben ezen idő alatt újabb bűncselekményt nem követ el az ügyészség az eljárást megszünteti.

 

Forrás: Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség