Nyíregyházi háttérrel A Dalban
2014. december 8-án a Vásárhelyi László Alapfokú Művészeti Iskola és a Magiszter Alapítványi Iskola tanulói egy roma–magyar projekt keretében közösen készítettek egy képet, melyhez tanárnőjük az alapötletet egy, az interneten talált képből merítette.

A műsor utáni kommentek nyomán érdeklődésünkre kiderült, hogy az ifjú képzőművészek és tanárnőjük által mintaként az internetről vett kép egyébként az Igazgyöngy Alapítvány és Alapfokú Művészeti Iskola egyik tanulójának népmese-illusztrációja volt. Ez alapján készült el nagyban, és festették meg a gyerekek azt a mozaikot, amely a képeken látható. Kár, hogy ezt akkor még nem tudtuk, s bár a kép nem ugyanaz, illett volna elmondani, hogy mi alapján készült! Az érintettektől elnézést kérünk a hibáért, amely az információ hiányából fakadt!

A Parno Graszt megkeresése után jó szívvel ajánlottuk fel a tanulóink által készített képet háttérnek A Dalhoz, s mindez nagyon tetszett a tévéseknek, a zenészeknek, a táncosoknak és a nézőknek is. Ez hát egy igazi dal igazi háttérképének igaz meséje! Mondhatnánk, hogy „itt a vége, fuss el véle”, de az nem lenne igaz, mert rövidesen következik a középdöntő! Hajrá Parno Graszt!

(Forrás: Demarcsek György Facebook oldala)