Bemutatták az új játékosokat
Hivatalosan is bemutatta új játékosait a Nyíregyháza Spartacus. A klub ma délelőtt tartott sajtótájékoztatót.

Egy nappal a tavaszi rajt előtt sajtótájékoztatón mutatta be új labdarúgóit a Nyíregyháza Spartacus. A téli szünetben nem volt nagy mozgás a klubnál.

– Szécsi Márk, Szalai Vilmos és Harsányi Zoltán érkezett, míg Ács Ádám és Zán Krisztián visszatért korosztályos csapatához, Vámos Márkot pedig kölcsönadta a Spartacus a Nyírbátornak. Jagodics Bencével közös megegyezéssel szerződést bontott a Nyíregyháza – beszélt a játékosmozgásról Nagy Sándor sportigazgató.

– Már alig várjuk az első mérkőzést. A felkészülés során voltak zökkenők, többen hiányoztak sérülés miatt, ezért felemás érzések vannak bennem, de akik végigdolgozták a felkészülést, azoknak a munkájával maximálisan elégedett vagyok. Törökországban jó felkészülési mérkőzéseket vívtunk, a Szolnok elleni utolsó találkozóval kapcsolatban viszont volt hiányérzetem, de egy éve is gyengébben játszottunk a Kassa ellen, majd utána megvertük a Honvédot – mondta Mátyus János vezetőedző.

A játékosok közül Szécsi Márk játszott már a Szpariban, és örömmel tért vissza.

– Egy sérülés miatt kellett távoznom egy éve, amit megértettem, mert nem tudtam volna segíteni a Szparinak. Nagy bennem a bizonyítási vágy, főleg, hogy nevelőegyesületem, a Debrecen ellen kezdjük a tavaszt – mondta Szécsi Márk.

Szalai Vilmos arról beszélt, hogy nehéz hónapok vannak a háta mögött, és örül annak, hogy a Nyíregyháza Spartacus vezetésétől bizalmat kapott. Harsányi Zoltán szeretne a Szparival az NB I-be jutni.

– Hosszú távra tervezek a Szparival. Egy nagy múlttal rendelkező csapat, melynek nevét még Felvidéken is ismerik, ahonnan származok. Megtiszteltetés itt játszani, és szeretnék a klubbal minél gyorsabban az élvonalba jutni – mondta Harsányi Zoltán.

A csapat kedden 18 órától a DVSC-t fogadja a Városi Stadionban a Magyar Kupában.

Dankó László

(Fotó: Szarka Lajos)